VICCAN- mamma till underbara jamie

2011-10-31
15:02:52

haj

20111031773 (MMS)

massa kul lek med mamma och gudfar i lekparken vid hägernäs strand :)

2011-10-30
20:48:45

Blev en lugn hemma dag med två killar som ...

Blev en lugn hemma dag med två killar som bara blir sjukare och sjukare... Imorgon ska ja ringa läkaren om jamie o magnus ska kolla hur han kan lindra alla dessa förbannade blåsor... Själv får jag bara ondare i halsen hela tiden så nu ska ja gå o sova medans ja kan....gonatt

2011-10-29
21:57:58

sjukstuga
hela familjen är sjuka... jamie har sin ögoninfektion och får salva med antibiotika morgon och kväll. han e hängig men sover jtte dåligt... stackars liten plutt :( jag är förkyld och har jätte onte i huvet och nacken och magnus e förkyld, snorig och har blåsor över hela händerna som gör ont....inge kul just nu men vvi har iaf städat, tvättat och storhandlat så nu kan vi va sjuka hemma och bara vara och försöka bli friska.

angående medicinsk grundkurs så patientfallen vi fick skriva om var hjärtattack och gallsten (om jag mins rätt) men jag tror att det är olika för alla....

vet inte riktigt vad jag ska skriva nu... är jätte trött och ska krypa ner i sängen bredvid älsklingen och hoppas på att jamie sover bra i natt så vi alla får sova ut...

sov gott!

2011-10-28
08:36:46

frukost

20111028732_1 (MMS)

blev två mackor med skinka och en grapefrkt. o juice såklart :)

2011-10-27
16:46:03

praktik och betyg!
nu har mina betyg kommit för de ämnen jag hittils blivit klar med denna termin

rehabilitering/habilitering: VG
lindrande vård: VG
omvårdnad: vG
arbetsmiljö och säkerhet: G
medicinskgrundkurs: MVG

känner mig faktiskt ganska stolt! specielt överr betyget i med.grund. arbetsmiljön hade jag velat ha högre men vi började ju med den när min rygg pajjade så jag missade i princip hela kursen så då sattsade jag på att bara få G eftersom jag inte orkade ta igen allt för mycket,. huvudsaken är ju faktiskt att jag blir godkänd.

Vad gäller PRAKTIKEN så fick jag den platesen jag hoppasdes på! jag ska praktisera på karolinska sjukhuset på en onkologmottagning P54. tror att det kommer bli sjukt spännande och jag vill att dessa 4 veckor som e kvar innan praktiken ska gå fort så jag få komma ut och "jobba"!!!

2011-10-27
16:41:33

ögoninflammation
i förrgår fick ju jamie stanna hemma från dagis eftersom han varit dålig under natten. dock mådde han jätte bra hela dagen och kvällen/natten efter så igår var vi lite osäkra på hur vi skulle göra.
vi gick till dagis för att ha inskolning/utvecklings samtal, det gick jätte bra dem var så nöjda med vår lilla kille så, massor av beröm! han samspelar bra med barnen specielt de äldre och verkar "ha hittat sin plats i gruppen". M och jag fick beröm för att vi "är så bra föräldrar fast vi är så unga". tycker att de va konstigt och klumpigt sagt för enligt mig är åldern totalt orelevant. det är inte åldern som avgör om man är en bra förälder....men men som sagt massor av beröm var det.
Jamies fröken tyckte att jamie verkade må bra och tyckte gott och väl att han kunde stanna så så blev det. men strax efter att jag åkt hemmifrån för att fixa lite saker (sälja skolböcker m.m.) så ringde dem från dagis. jamie hade vaknat efter vilan och inte kunnat öppna ögonen för att dem var igengeggade....ögoninflammation! min älskade lilla plutt. pappa M fick hämta och gå till läkaren som  sade att dem trodde han kommer behöva medicin men man måste avvakta tre dagar innan man börjar medicinera så imorgon ska vi ringa så skickar dem ett recept.
därav bli jamie hemma hela veckan.
han börjar bli mer och mer geggig trots att vi hela tiden baddar med varmt vatten lillplutt.....

2011-10-27
16:30:40

svar
fick en fråga om kursen medicinskgrundkurs jag har gjort och ska försöka svara nu.

jeanette om Nu har jag varit i skolan och skrivit prov...:
googlat runt lite o hamnat på din sida, saken e den att jag skrev med grund. kurs prov idag själva frågorna gick bra men skulle desperat vilja veta :: skrev du uppsats frågor efter själva frågorn, vad isf skrev ni alltså vilka frågor hade ni, jätte konstigt system hoppas ni hade så och kan bringa lite klarhet till mig.... OM vad isf... tack
Jag läser ju på halvdistans så vi har haft ett flertal inlämningsuppgifter i skolan och sen har vi haft två prov. det ena handlade om Blodcirkulationen, nervsystemet och lungorna. där svarade vi på en del frågor och sen hade vi "uppsats" där vi fick ett patientfall vi skulle gå igenom. diagnostisera, förklara, behandla, omvårdnad, tankar om miljö påverkan mm.
prov nummer två handlade mesta dels om matspjälkningen och urinorganen. där var det samma upplägg som provet innan.
vet inte om du blir mycket klockare av detta svar om inte så får du skriva igen så ska ja försöka svara :)

2011-10-26
21:35:01

trött
ska sova nu...skriver i morgonorkar inte skriva nu...nu är det bara sängen som gäller!

2011-10-26
18:35:34

staden by night

20111026730 (MMS)

påväg hem från stockholm silver där jag träffas svärmor (hon jobbar där) blev lite extra bortskämd idag när jag hittade en jätte fin ring som svärmor dessutom köpte till mig :)

2011-10-26
09:22:34

redbull

20111026724 (MMS)

köpte mig en en gigantiskt redbull, kände att jag kunde behöva en halvliter energi efter bara 4 timmars dålig sömn...

2011-10-25
22:58:08

dagis samtal o mamma möte
slutade  redan vid lunch så jag passade på att åka hem till min killar men dem sov middag båda två så fick inte mysa där inte. passade dock på att städa upp efter det som måste ha varit ett världskrig :P sen plockade stefan upp mig och vi åkte till täbycentrum. ja lämnade tillbaka M´s headset som gått sönder men glömde en av delarna till ps3kontrollen så det får vänta. sen kollade vi runt en del där. stefan köpte lite småplock på Åhlens. när stefan åkte hem åkte jag och mötte alex vid tekniska där vi tog en cigg och snackade skit. sen skulle ja på möte med barnomudsmannen och underbart snälla alex följde med mig dit och hjälpte mig att hitta :)
orkar faktiskt inte skriva så mycket mer just nu. ska sova strax för i morgon halv nio har vi inskolningssamtal/utvecklingssamtal om jamie på dagis :) min lillplutt är inte så liten längre:)

ne sova va de!

2011-10-25
19:52:08

möte

20111025722 (MMS)

är påväg hem från mötet med barnombudsmannen. attans vad fort det blir mörkt ute....till o med mitt i stan vid centralen ser de ut att vara mitt i natten....väldigt bra möte blev det i alla fall :)

2011-10-25
15:23:58

konfektyr

20111025719 (MMS)

helt rätt!!! hemköp i täby centrum har tagit bort godiset på konfektyrhyllan vid kassorna och istället satt dit frukt, nötter och russin! äntligen några som jobbar för allmän hälsa...kan behövas när 50% av vår befolkning är överviktiga...

2011-10-25
08:31:38

skola
sitter på tåget tillväg till sjolan. sjukvård är ämnet jag har idag. jätte kul :) dock önskar jag att jag kunnat stanna hemma med min lillplutt och myst med honom. han lät bättre nu på morgonen men får stanna hemma med pappa M. inget roligt väder ute heller....dimman är tjock och allt döljs av den, de e som om någon målat över allt med vit färg.... men de släpper väll under dagen. i tidningen stod de att de skulle bli sol under dagen här i stockholm så jag hoppas på den:)

2011-10-24
23:33:12

jamie är sjuk!
jamie är sjuk!
min älskade lilla plutt vaknade nyss skrikandes:( han började genast att hosta och snora och låta sådär  "skällande".... det kom verkligen på en halv sekund från att han sussade sött till att helvetet brakat lös...feber har han också så det fick bli hans dunderkur vi fått av doktorn till när han får sina förkylningar med krupp.
alvedon, hostmedicin(med bricanyl) och nässpray och är han fortfarande "skällande" imorogn blir det att fylla på med betapred också. stackarn blir så rädd när han får krupp. jag vet ju vad de e och vad man ska göra åt de och att de i 99,99% av fallen e helt ofarligt men hur förklarar man för en liten  1,5åring att de inte är någon fara, att de blir lättare att andas om han sitter upp, att han inte kommer att kvävas? gör så ont i mamma hjärtat när han gråter och man ser paniken i hans ögon....
Nu har i alla fall M gått och lagt sig hos honom, vi har lagt kuddar under bäddmaddrasen för att få upp huvudändan mer och dem sitter nu i sängen och tittar i jamies böcker. som tur är så är ju magnus ledig från jobbet imorgon så han kan vara hemma med plutten, sen kommer farmor över till oss o leker och sen kommer pappa M hem igen och tillsist jag så det känns bra :) inget dagis i morgon i alla fall. han får vara hemma och njuta av Pappa/son mys. kanske kan dem ta en promenad med vagnentill centrum o köpa massa god färsk frukt i alla fall. de e ju bra med lite frisk luft (specielt vid krupp) och färsk frukt är både gott och nyttigt specielt när man är sjuk ;)

nu ska ja i alla fall sova så jag orkar med alla bestyr imorgon, sov gott!

2011-10-24
21:22:51

far-släkt
nu har jag äntligen bestämt ett datum när vi ska träffa jamies släkt från sin biologiska pappas familj. den 5 november hoppas vi att vi får träffa farmor awa, farfar jan, faster luciana och faster mary :) de är aldeless för länge sen vi träffades....:( men så e de... får helt enkelt försöka bli bättre på det. vill ju absolut att jamie ska få den delen av sin släkt också!

2011-10-24
21:19:43

skola, planer och möte
Hämtade jamie på dagis vid kvart över tre, jag hade inte alls lust att åka hem och tråka så vi begav oss in till stan istället :) på tekniska mötte vi alex och åkte vidare till odenplan där vi gick och snackade skit och tittade i affärer. jamie försökte riva ner allt han fick tag på och var allmänt "dissig" mot alex som han inte allt tyckte va specielt intressant. jamie är ju döpt efter alex (han heter alexander i mellannamn) och har träffat alex massor av gånger o hemma leker han gärna och vill att alex ska titta och va med men inte idag....
vid 5 skulle alex mötra upp john så jag och jamie tog bussen till M´s jobb på fältan  och sa hej. tittade lite mer i affärer och jag fick prova en ny (igentligen gamal modell men en som jag inte provat förr) sko som jag kanske ska köpa. sen va planen att åka och titta på när jamie´s faster luciana spelade serispels öppningsmatch i bsasket men jamie var så trött så vi fick skippa de.... tog en promenad ner till djurgårdsbron och tillbaka sen åkte vi hem med M som slutat och stängt butiken. jamie somnade i vagnen precis innan vi kom in så det var bara att klä av en halvsovande lillplutt och bära in till sängen :) som tur va somnade han snabbt om igen och nu lagar M mat medans jag kollar lite mail och bloggar.
Imorgon blir det skola hela dagen sen ska jag till täby centrum och lämna in lite saker på garantin som pajjat ( headsetet jag köpte som M fick och en av kontrollerna till PS3 som slutat fungera) ska se om jag kan få sällskap av sjuklingen stefan som kanske vill ta en fika? sen ska jag in till stan och träffa barnombudsmannen för ett eget möte gällande projektet jag är med i med dem :) ska bli jätte kul! får se hur sen det blir men mötet börjar fösrst 18:00 så  jag hinner inte träffa jamie mer än på morgonen... :(
M har viktigt möte på eftermiddagen så jamie får vara med farmor ett par timmar efter dagis. sen får han umgås med pappa M innan det är dags att sova.

inte alltid så kul när ens barn går på dagis... vissa dagar blir det tyvärr så att man inte hinner umgås med dem ens i närheten så mycket som man önskar....men som i morgon..jag måste ju gå till skolan så jag får min utbildning och kan jobba, mötet måste jag ta nån gång och de e på kvällen oavsett när så det e lika bra att ta så det blir klart, och sakerna i täby centrum måste  fixas och jag hinner inte från skolan - till dagis - till täby c - hem - stan..... så jag kan ju inte hämta på dagis heller.... som tur är e de inte ofta detta händer o ibland e de som sagt nödvändigt. nu vet jag ju att han älskar sin farmor marie så det känns bra....

2011-10-24
14:40:38

WTF?!?
har anmält mig till att läsa naturkunskap b och religion a för att få slutbetyg från gymnasiet och behörighet till sjuksyster utbildning....utöver de kurserna måste jag läsa svenska A och B. jag saknar betyg i dem jag har inte en streck i ämnet så dem e registrerade som att jag inte har läst dem......men när jag ska anmäla mig för prövning/tenta får jag veta att jag måste läsa ett minimum av 8 skönlitterära böcker.... de e inte prov det är studier! vilket e precis vad jag vill undvika.... jag vill bara få ett papper som säger att jag har g i ämnet men icke....får se hur jag ska lösa detta för jag orkar inte läsa så mycket för ett g.....suck!

2011-10-24
10:21:46

sovmorgon
Efter  som jamie alltid vaknar vid 6tiden ppå morgonen så har vi den senaste tiden inte behövt ställa väckarklocka men nu på morgonen bestämde sig jamie för att ge oss sovmorgon till kvart i 8 !!! skönt att få sova ut men stressigt blev det, som tur är hade varken jag eller M brottom iväg nu på morgonen så de gjorde inte så mycket att vi blev lite sena på dagis.
efter dagis tog vi en liten promenad hem :). M börjar jobba vid 14 så han åker inte hemmifrån förrens vid 13 tiden. mysigt att få lite tid tillsammans i lugn och ro. jag ska ta tag i lite mer plugg så att jag ligger lite före.
Pga av läckan på vattenledningarna i vallentuna så måste vi nu ett tag framöver ( dem vet inte hur länge än) koka allt vatten till mat, dryck och tandborstning.....

2011-10-23
21:16:25

inget vatten!
vattnet i vallentuna försvann.... lagom tills att vi skulle blanda en flaska välling åt jamie så insåg vi att vattnet var borta! jag öppnade dörren för att kolla med grannarna om det bara var hos oss och då stod dem redan 2 stycket i trappuppgången och pratade.....inget vatten nånstans.... jag kollade facebook och insåg att det tydligen var lika illa i hela vallentuna.
snälla grannarna gav oss 3DL av deras vatten så vi kunde göra välling och nu har svärfar kommit över med två dunkar (30L) vatten :) så nu klarar vi oss ett bra tag och kan ge en del till grannarna om de behövs (och så kan vi spola toaletten, (thank you god). svärföräldrarna bor ju i hus så dem har lite större "reserv" än vad vi har.

men nu får vi se hur länge det dröjer innan vattnet är tillbaka.... nyfiken på vad som e fel också!

2011-10-23
19:20:24

sötnöten!

imag0128 (MMS)

min älskade lillplutt

2011-10-23
16:30:37

helgen
har blivit lite dåligt bloggande de senaste dagarna. mycket är för att ryggen r bättre så jag kan hjälpa till med jamie igen :) men det är jag bara glad för, äntligen kan jag lyfta upp och krama om min lilla älskling!!! men de resulterar i lite mindre tid med datorn.
försökte mmsa en bild till bloggen på jamie som M tog igår men de ville inte funger så jag får lösa det sen...

i fredags städade och tvättadde jag massor och sen kom carro med lilla thor hem till oss <3 vi promenerade och hämtade jamie på dagis sen vidare till ica och handla lite onyttigheter och ingredisenser till pannkakasmiddagen. på ica mötte vi upp alex också. sen hem o laga mat. småkillarna lekte jätte bra tillsammans och de e verkligen kul att dem trivs ihop och leker så bra :) och jag är glad att carro tog kontakt med mig igen efter allt tid som gått sen vi sågs. känner verkligen att jag har fått en bra vän! blev massa skitssnack med alex och när carro och thor åkte hem lade jag jamie för natten sen slappade jag o alex framför tvn med massa chips och cocacola. M kom hem vid halv nio och då kollade vi alla tre på en film. THE BEGINNERS jätte bra film enligt mig väldigt komplex och estetisk men bra som sjutton :)

i lördags slappade vi hela lilla familjen på morgonen och sen blev det ut på en 2 timmars promenad vid sjön uppskattade av jamie som älskar att vara ute och definitivt av homer som vi passade. känndes jätte skönt att bara strosa runt och få prata med min älskade sambo.  sen gick han till sin "tränings sambo" lovisa för massage och tränings snack då passade jag och jamie på att gå hem och äta lite mat och sova middag för att sedan ta på oss kläderna och gå ut tre timmar igen. stannade till vid jannika och jillian ( jillian ska börja på jamies avdelning i januari) så att småttingarna fick leka lite. jillian verkade lite smårädd för jamie men jag tror att de blir bättre om vi ses lite mer. tror de e jätte bra om dem lär känna vrandra bättre tills dess dem ska gå på samma dagis. kul för jamie med en till kompis och skönt för jillian att känna nån när hon tar det stora steget till dagis :)
jamie somnade snabbt när vi kom hem (mötte m på vägen hem) och då passade M och jag på att äta god mat och titta på ännu en film, MIDNIGHT IN PARIS M var inte så förtjust i den men jag älskade den verkligen... inte ofta vi e oense om filmer men denna tyckte vi olika om. sen satt jag och drömde mig bort bland massa bilder på staden gent jag var i 2007 och efter massa snack kom vi fram till att vi ska försöka ta en weekend dit nån gång bara M och jag. (världens finaste arkitektur stad!) efter det fick jag hjälp att stretcha av M och sen gjorde jag mitt "trningspass" för ryggen innan jag gick och la mig.
(jamie kom upp travandes efter filmen och ville ha mat, den sötnosen men han somnade snabbt om )

idag har vi tagit det lugnt och städat. M´s mamma var över med lite mat dem hade över från en middagsfest igår så vi fick lunch :) alltid uppskattat! nu är mina älsklingar ute och går en promenad medans jag får tid att skriva detta och plugga lite. har äntligen städat skrivbordet så jag inte har massa gamla skolgrejer utan bara det som är viktigt kvar.

ne nu ska jag plugga sen leka med min plutt när älsklingarna kommer hem

hoppas ni har haft en bra helg!

2011-10-21
10:28:00

tvätt!
ibland inser jag att jag kan vara väldigt lätt att få glad.
som nu när jag gick ner till tvättstugan med all tvätt och insåg att BÅDA sidorna var lediga!
inte bara den jag bokat så nu har jag 4 maskiner som jag kan andvända och två torkskåp + 3 torktummlare :)
nu kommer tvätten bli klar snabbt :) kanske ska man passa på att tvätta sina gardiner då? jo då får det nog bli.....
som sagt ibland finns det små saker som förgyller ens dagar!

2011-10-21
08:52:40

fredag = tvättdag
M och jamie har precis gått iväg till dagis och jobb. idag blir första dagen på evigheter som jag ska gå och hämta jamie, får se hur det går med min rygg men det går nog bra jag håller mig positiv :) M jobbar sent idag, han fick hoppa in föratt stänga ena butiken så han kommer hem först 8 halv nio.
Strax ska jag gå ut med homer jamies´s gudfar´s hund som vi vaktar lite då och då sen ska jag ta tag i all tvätt. vi har ju som ni kanske märkt tvättfredag i vårat hem. eftersom jag inte har skola på fredagar och jamie är på dagis (om än oftast kortare dagar) så passar jag på att städa, tvätta och plugga lite i lugn och ro.
sen blir det väll till att vandra iväg och hämta lilleman på  dagis och kanske ta en liten längre runda på hemvägen så homer får komma ut lite extra.
ja mer än så vet jag faktiskt inte...min planer brukar juinte riktigt följas i all fall :P men vi får se


vad ska ni göra denna  fredag?

2011-10-20
22:05:50

icke-skola, skola, och promenad
Morgonen började med att jamie kom in till oss vid 5 tiden. M gick tillbaka med honom till hans rum och lade sig med honom där men det hjälpte inte mycket jamie ville gå upp vid 6 tiden.
jag fick lite sovmorgon men vaknade strax innan halv sju av att jamie stod och slog en leksak i skrivbordet medans han skrek, eller skrek är nog inte rätt ord det lät mer som när han var mindre och bara testade rösten. inte arg eller ledsen bara FÖR att låta ni vet.
M skulle iväg till jobbet redan vid 20 i 8 eftersom dem skulle ha personalmöte innan han skulle jobba. men eftersom jag hade bilen och ryggen är lite bättre så tog jag jamie till dagis idag.
det gick verkligen hur bra som helst! vi gick in på dagis och lämnade han ytterkläder vid hans hylla sen gick vi till alla barnen och jamie släppte snabbt min hans och sprang iväg medans jag pratade med fröknarna. efter 5 minuter gick jag och letade reda på honom och han lekte för fullt i "köket" när jag sade hejdå jamie tittade han bara upp, vinkade och forsatte leka :) känndes jätte bra att han trivs :)
efter de plockade jag upp emelie från klassen och åkte till skolan men när vi kom in i klassrummet fick vi veta att lektionen vi skulle ha var efter lunch....
både emelie och jag läser "bara" halvdagar på torsdagar då vi e klara med den andra kursen sedan innan så vi satte oss och snackade skit istället .
jag passade på att köpa en till gossedjurskanin till jamie en likadann som han har, hans älskade "ninen" så vi har en likadann reserv ifall den försvinner (ve och fasa! )
lektionen var helt okej vård och omsorgsarbete är det. känns skönt att ha påbörjat sista ämnet ....men känns overkligt för efter detta är jag klar, efter de här är jag färdigutbildad undersköterska :)
efter skolan mötte M mig vid danderyd efter jobbet så åkte vi och emelie  först till hägernäs och plockade upp homer vi ska ha ett par dagar och sen vidare till jamies dagis där emelie gick åt sitt håll
(hon bor också i vallentuna) och vi hämtade vår älskade underbara son!
packade bilen med vagn, hund och barn och åkte hem jag åkte och lämnade bilen till M´s mamma som skjutsade hem mig och sen lekte vi i jamies rum och hade det sådär härligt underbart man bara kan ha med sin älskade son och sambo :D
sen blev det promenad med homer ute i höst mörkret och efter det nattade jag jamie medans M lagade middag. nu har M kollat på football på datorn och jag har tittat på csi las vegas och  sesongsstarten av criminal minds (!) nästan lika bra som att titta på sjukhus serier ;)
men nu ska jag sova och imorgon är det tvättstuga och pluggande...får se vad mer som händer men det blir nog inte så spännande.

sov gott!

2011-10-19
20:08:19

planer ;)
som vanligt blev inte alls dagen som planerat... jag åt lunch och somnade för min powernapp, so far so good....men sen sov ja... inga 30 minuter här inte... jagg vaknade kvart över tre! när jag vaknade blev de till att plocka i ordning i lägenheten och fixa disken så de skulle hinna bli klart till mina killar kom hem :)
det blev en hel del lek och en del mys med killarna.


jamie har börjat andvända sina pekböcker för att kominucera. han hämtar en av dem sen slår han upp sidan han vill tar mitt eller M´s finger och pekar på det han vill, ibland blir det flera bilder i följd. tex äta - yoghurt. eller så pekar han på en napp. han vill alltid att man ska gå med honom och hämta det han har visat. jätte skönt att han har hittat ett extra sätt att "prata" på :) vet inte om detta är vanligt eller inte... vad har ni för erfarenheter av det? gör era barn så? idag var det jos han ville ha vilket han visade med böckerna och sen ville han ha sin napp så då gick vi och hämtade dem.
eftersom jamie var jätte trött efter dagis så nattade M honom en halvtimme tidigare redan vid halv sju och efter 2 minuter var det tyst i hans rum...men M ligger kvar där inne, har försökt att få upp honom men han är också helt slut och det är inte de lättaste att få upp en sovande 90 kg vuxen man ur en säng... han får ligga kvar ett tag till så försöker jag väcka honom igen...

M´s mamma var här och lämnade bilen nyss också. jag måste nämligen ha en pilatesboll till mina ryggövningar och stefan har en extar på jobbet så jag ska åka förbi där efter att jag tittat på greys (han jobbar natt och börjar först 9 ) så jag passar på att titta på min serie innan jag åker dit. då hinner han komma igång på jobbet och fixa lite så jag kanske kan ta en kaffe när jag kommer :)

så det blev inte riktigt som planerat som sagt. men jag har hunnit med att äta middag och ska kolla igenom vad de e som ska kompleteras i uppgiften jag nämde tidigare innan greys börjar och sen åka, och när jag kommer hem e de dags att sova! funderar på att ta bilen till skolan imorgon...men har inte bestämt mig ännu... det är ju ganska dyrt med parkering på danderyd... men de vore så skönt... sova lite längre, magnus slipper lämna jamie på dagis för då kan jag göra de istället, så han får sova lite extar... men vi får se imorgon hur de känns.

ne skola va de ;)

2011-10-19
12:09:15

mammas dag
nu har jag varit hods sukgymnasten :) ryggen har kännts lite bättre idag och ännu bättre efter sjukgymnasten faktiskt. på slutet av besöket fick jag träna vilket jag kanske inte riktigt räknat med då jag gick dit i min onepiece... men det känndes jätte bra att göra lite övningar och inse att dem faktiskt fungerade. han hade valt ut en del grejer som inte skulle göra ont så att jag kan bygga upp mina muskler och öka stabiliteten i ryggen så att jag håller ryggraden på plats och slipper ha ont :) känndes jättebra så nu ska jag göra min övningar varje dag (minst tre gånger i veckan är kravet). men oj vad otränad jag är! mör i kroppen sådär som man bara blir av träning efter bara 20 minuters träning där... aja då kanske man kommer i form nu då ;)

ska strax äta lite lunch och sen ska jag faktiskt ta en powernap på 30 min och efter det blir det till att kompletera en läxa jag skickade in i förrgår. ska göra en dokumentation av ett omvårdnadsfall från start till slut. men det borde inte ta allt för lång tid. sen ska jag kolla igenom schemat vi fick och se om jag kan tjuvstarta med nån kommande läxxa så jag kan chilla lite senare ;)

vid halv fem kommer Jamie och M hem och då ska jag passa på att njuta av min underbara familj! och sen ikväll blir det grey´s anatomy!

blir nog att gå och lägga sig direkt efter det så jag är pigg tills i morgon när jag ska till skolan igen för att börja sista kursen i min utbildning vård och omsorgsarbete.

2011-10-18
22:32:23

känsliga varnas...
efter skolan gick jag och en vän från klassen till bussen för att göra sällskap påvägen hem. vi går igenom tunnelbanan till bussterminalen på danderydssjukhus eftersom det regnade. när vi kommer ut vid bussarna ser vi en äldre asiatisk man som börjar småjogga efter en buss. eva tittar över axeln och jag vänder upp mig mot honom. eva säger - stackarn som inte han med bussen och jag instämmer......men mannen ger inte upp när bussen börjar svänga ut så smått kliver han ner från trotoaren och springer längs bussen och försöker slå på den för att få chauffören att se honom och stanna så han får åka med. men chauffören tittar åt andra hållet eftersom hon ser till att hon kan köra ut...

mannen ramlar och faller ner på sidan och benen åker in under bussen. eva vänder sig bort och skriker nej medans jag stelnar och ser hur mannens ben blir överkörda av bussen... det kändes som det tog flera timmar från det att han föll och jag insåg vad som skulle ske tills dess att det hänt men det kan inte ha tagit mer än någon sekund...

jag sliter tag i eva och säger åt henne att komma med och vi springr fram till mannen som är i chock och försöker ställa sig upp. vi får honom att sitta kvar och samtidigt som jag ringer 112 försöker eva prata med honom och ta reda på så mycket som möjligt.

busschauffören hade som sagt inte sett vad som hänt men hennes kollega i bussen bakom såg vad som hände och tutade på henne och gestikulerade åt henne att köra in till kanten och stanna vilket hon gjorde och klev ut och då såg hon vad som skett....

jag lyckades få mannens telefon då den ringde och det visade sig vara mannens son. mannen pratade inte svenska och var svår komunicerad då han var allvarligt chockad men efter att ha förklarat för sonen vad som hänt och att hans pappa skulle åka med ambulans till danderydssjukhus fick vi mannens namn och den informationen vi behövde.

ambulansen kom och tog hand om mannen. han hade en öppen krossfraktur av höger fot, det var i alla fall tydligt nog för mig att se men sedan vet man ju inte vad mer han fick för skador....

polisen samt trafikverket kom och förhörde eva och mig och frågade även om vi var okej.

själva skadan, mannens chock och de som hände efter olyckan har jag inget problem med alls, tycker inte att det var jobbigt. men bilden/filmen av hur mannen faller och sedan blir överkörd spelas om och om igen på näthinnan och det är jobbigt. men det blir bättre, självklart är det jobbigt att se det är inte konstigt att man känner sig chockad men jag vet att det blir bättre så det är bara att vänta ut.

det som känns otroligt tryggt är att jag nu vet att jag reagerar och agerar när något sådanthär sker. det vet man ju inte säkert förrens det har hänt. jag vet även att jag vet vad som ska göras och att jag gör det så det känns bra att veta.

men detta är en av de absolut obehagligaste saker jag varit med om och om jag ska vra ärlig önskar jag nog att jag hade gjort som eva och vänt mig bort...

2011-10-18
10:21:16

Sitter i skolan... Ryggen värker som f*n.....

Sitter i skolan... Ryggen värker som f*n....men men ämnet (sjukvård) är intressant och kursupplägget verkar bra än så länge i alla fall. Har fått min favorit lärare vil,et bara gör det hela ännu bättre :)

2011-10-17
23:15:12

färdig!
nu är jag klar!!! fan va underbart det är, behöver inte ha massa ångest över att jag har massa skola att göra...känndes som om läxorna bara växte och växte... har en helt underbar lärare men har varit jätte nervös för att möta henne imorgon eftersom jag inte hade gjort läxorna... hon ska ju dessutom sätta betygen senast nästa vecka och jag vill ju att hon kanske ska ha mer än 1 dag på sig...lite snäll kan man ju vara. men nu är det i alla fall KLART!
i morgon börjar nästa kurs SJUKVÅRD och på torsdag börjar sista kursen VÅRD OCH OMSORGSARBETE. sen är det som sagt bara praktiken kvar så är jag FÄRDIG!!! hoppas bara på att ryggen blir bra snart så att jag faktiskt kan gå ut på praktik för som det är nu är det inte alls säkert att jag kommer kunna det.... men men läkaren skulle ringa i morgon så får vi se vad nästa steg är :)

SOV GOTT!!!

2011-10-17
22:11:49

sakta men säkert!
nu har jag idag gjort färdigt och skickat in 4 uppgifter vilket har resulterat i att jag är klar med två ämnen till (sammanlagt 7ämnen) och jag har bara två uppgifter kvar så är jag klar med sista ämnet....dock börjar denna vecka två nya ämnen men dem är de sista sedan är jag färdig undersköterska så fort jag gjort praktiken :)
ne nu ska jag ta tag i de två sista uppsatserna så jag är i fas innan jag ska till skolan imorgon ;)

2011-10-17
18:47:50

plugg...rygg...
försökt att plugga och jag har lyckats göra en del men inte alls så mycket som jag borde...men så e de när man är sjuk...vill bli bra nu... bar jamie idag (säkert 2 min) och nu har jag jätte ont...får se hur de blir i natt... men läkaren skulle ringa i dag vilket hon inte gjorde så jag antar/hoppas att hon ringer i morgon förmiddag. i morgon ska jag även till skolan och börja med en ny kurs. sjukvård :) ska bli jätte kul men får se hur det går att vara i skolan....aja nu ska jag fortsätta plugga och sen ska jag äta middag med sambon och efter det ska jag plugga lite mer och sen sova.... skola imorgon kl9.....

2011-10-17
10:11:54

skola...
äntligen är alla uppgifter i medicinsk grundkurs färdiga och inskickade. nu väntar jag bara på betyget så är 3 av 5 kurser klara.
nu ska jag ta tag i omvårdnad och arbetsmiljö och säkerhet så jag kan få betyget i dem med....

2011-10-17
08:42:08

idag
blev lite dåligt på blogg fronten igår men så e de när sambon fyller år och man vill umgås med familjen lie extra :)
den på kvällen fastnade jag framför fotbollen när jag skulle blogga...sjukt spännande!
idag kom jag knappt upp ur sängen när jag vaknade... hade inte tagit medicinerna rätt så dem hade slutat fungera när jag vaknade...suck! men sambon hämtade tabletterna och hjälpte mig upp.
idag ska jag plugga hade jag tänkt, sitta och göra så mycket som möjligt så jag blir klar med allt som ska göras och förhoppningsvis hinner jag kolla igenom sjukvårdsboken inför nya kursen imorgon.

blir nog lite mer uppdatering under dagen :)

2011-10-16
19:28:58

middag

20111016712_1 (MMS)

ikväll blev det jag som lagade middag. hasselbackspotatis med oxfilé :) blev riktigt gott och jag lyckades få till köttet perfekt, tack kökstermometer ;) blev en mysig middag med lite football på tv men nu sitter M och spelar lite dator medans jag följer "mitt" lag 49ers via nfl.com och de e sjukt spännande!!!!

2011-10-15
23:48:11

fler och fler :)
undrar lite vad som hänt... den senaste veckan har jag gått från 2 besökare om dagen till över 30! känns jätte kul men jag kan inte riktigt förstå var dem kommer ifrån. men det är kul att så många verkar gilla att läsa det jag skriver även om det den senaste tiden har varit massor med gnäll om min rygg :P lämna gärna en komentar efter er så jag får veta lite vilka ni är, och berätta jätta gärna hur ni hittade in till min blogg :)

(insåg att strax över 30 unika besökare kanske inte e allt för mycket enligt andra men för mig e de enormt :) )

2011-10-15
21:20:08

myskväll

20111015702 (MMS)

kanske inte ser så mycket ut för världen... men detta är en av mina absoluta favoriträtter! synd bara att de e så sjukt dyrt med oxfilé.... men ibland får man unna sig som tex när M fyller 22! jamie somnade vid 7 snabb och enkelt och sedan gjorde M i ordning all mat medan jag plockade undan jamies leksaker som har droppat lite var stans i lägenheten ;) vi kollade på film medan vi åt. Crazy, Stupid, Love hette den och den var faktiskt riktigt bra. fast det är en sånn där film som man skrattar lite här och var och man tröttnar inte halvvägs igenom men ändå när man sett klart den är det lite Jaha...den var ju bra och rolig men något fattades....kanske bara e ja men det känns som om det flesta nya filmerna som kommer ut som "komedier" fattas nåt... aja mysigt var det i alla fall. M drack ett glas rött till maten och oj va sugen jag var på att göra de samma men icke, inte med mina mediciner..... :( det blev coca-cola för min del (1,5 L) hahahaha när de gäller läsk e det som om det inte finns nått stopp :P tur att vi inte köpt hem massor då hade det nog gått åt en till :P M har gått och lagt sig och jag ska snart göra detsamma...måste bara vänta två timmar så jag kan ta mina tabletter så jag kan sova i natt och kanske komma upp ur sängen i morgon. ska göra frukost på sängen till M och sen händer det lite saker som han inte vet....men ska inte skriva vad ifall han råkar kika in här innan det sker ;) hoppas ni har haft en bra lördagskväll och sov gott!

2011-10-15
19:39:44

sambon lagar middag

20111015700_1 (MMS)

vi tänkte fira lite i förväg då M fyller år i morgon :) dock är det han som är stjärnan i köket och därav e de han som lagar maten. Pennepasta med oxfile och pecorino!

2011-10-15
07:23:20

älskade jamie

20111015696_1 (MMS)

jamie fick sin morgonvälling utomhus idag :) han brukar alltid dricka en flaska innan frukost och eftersom han började morgonen med att dra mig till dörren och ta på sig skorna så blev de tilk att gå ut. Jag klädde på honom mysdressen och sen bar det av ut på gården :)

2011-10-15
07:20:40

frost

20111015695_1 (MMS)

trodde att det skulle vara kallt ute med tanke på all den glittrande frosten, men de va inte så farligt :)

2011-10-15
00:54:10

sov gott!
nej... nu ska jag ta mina mediciner och sen ska jag gå och lägga mig. jag r jätte trött fast på något konstigt vis inte alls sugen på att sova....fast kanske inte e så konstigt ändå...jg vet ju att jga kommer ha skit ont i morgon när jag vaknar innan jag får i mig tabletterna och dem får en chans att verka.....aja sova va det och drömma roliga drömmar hoppas jag på ;)

2011-10-14
22:03:05

läkarbesök och smärta
i morse hade jag verkligen jätte ont i ryggen...minst sagt en dålig start på dagen. men jamie var snabb med att ändra på det när han komm springandes in i vårat sovrum och klättrade upp i vår säng bara för att ge mig en jätte kram och sedan gå ner och ut i vardagsrummet för att leka :) min söta lilla kille vet precis hur man ska charma sin mamma ;)

tog ett tag innan jag lyckades ta mig upp ur sängen och när jag skulle ta mina smärtstillande insåg jag att tradolanen var slut... jag hoppades in i de sista att voltarenen skulle räcka men icke...
jag ringde till husläkaren men "min" läkare var ledig och ingen av de andra läkarna hade tid så då kunde dem tydligen inte skriva ut nått till mig...dem hänvisade mig till cityakuten efersom dem skrev ut tradolan för två veckor sedan... suck jag som knapp kommit upp ur sängen skulle alltså behöva åka in hela vägen till stan.. i vanliga fall är det inte allt jobbigt eller specielt långt men när man har ont känns det som 100 000 mil....
jag ringde i alla fall svärfar och kollade om han kunde köra mig till danderyd (tunnelbanan) vilket han kunde :D jag är lyckligt lottad som har så fantastiska svärföräldrar!
När jag väl kom till cityakuten ville sköterskan först att jag skulle åka till husläkaren eller vänta till kvällen för att gå på någon husläkar jour....hon tyckte inte att det var "akut" nog.....men hon kollade med en läkare som godkände att jag fick komma in i alla fall som tur va. jag höll verkligen på att börja sstorgråta mitt i receptionen men jag lyckades som tur va hålla tillbaka tårarna. jag är inget fan av att gråta ofentligt... eller faktisk så gillar jag inte att gråta alls men ibland bara blir det så.

Jag fick i alla fall träffa en helt underbar läkare som började hela samtalet med att berätta att han förnyat mitt recept så jag kunde hämta ut medicinerna direkt och bli smärtlindrad fort :) sen undrade han varför husläkarmottagningen vägrat hjälpa mig och kallade dem både det ena och det andra när jag berättade att dem sagt att dem inte hade tid. han sade att jag alltid var vlkommen till deras mottagning men att dem tyvärr inte kunde göra mer än att ge smärtstillande när det gäller mina problem. han frågade om vad dem höll på med för utredning och vad dem gjort hitills när jag berättade att jag gjort datatomografi, tjatat till mig en stående slätröntgen och sen blivit skickad till sjukgymnast utan vidare utredning blev han förbannad på dem ännu en gång, han sade väldigt bestämt att han skulle skicka ett brav till dem och förklara hur man bedriver korekt sjukvård och hur en rygg utredning skall gå till. får väll se hur det går....funderar starkt på att byta husläkare så det kommer jag nog göra... ska försöka få en remiss till spine center också eftersom dem vet vad min diagnos innebär.

Läkaren frågade dessutom om jag studerade medicin eftersom jag verkade veta vad jag pratade om, och viste mer än husläkarna bevisligen gjorde. som undersköterske student måste jag säga att jag blev minst sagt stolt!

oj vad långt det blev... måste tillbaka till studierna, vi hörs!

2011-10-14
21:32:18

plugg

20111014694_1 (MMS)

har precis tagit en paus från pluggandet och tittar igenom lite bloggar :) sitter och skriver om candida i mun hos barn (torsk) vi skulle välja en infektionssjukdom och skriva om hela förloppet, sjukdommen, symtom, diagnos, behandling m.m. och eftersom jamie led väldigt mycket av torsk när han var lite pga sin reflux så valde jag de. alltid lättare att skriva om något man har lite koll på ;)

2011-10-13
20:28:06

football, egentid och sittpuff
M sitter och tittar på football på datorn och jag halvligger i soffan och bloggar :)
efter att jamie somnat satte sig jag och M och hade mys med vaniljglass och hallon :) älskar verkligen min son men ibland är det skönt att han somnar vid 7 så M och jag hinner med att umgås bara vi två för som småbarnsföräldrar är de inte allt för ofta man hinner vara bara vi två och våra förhållandet. jag tror verkligen att det är något som är väldigt viktigt att göra så man inte "tappar bort" förhållandet och "bara" blir mamma och pappa. tror att det kanske är extra tydligt när det gäller mig och M eftersom vi träffades efter att jag fått jamie så vi har lixom inte haft någon "egentid". aja nog tjatat om det nu ska jag kolla på "hemma hos katta" bloggen med sittpuffs-tävlingen och se om hon dragit en vinnare än...hoppas verkligen att jag vunnit!

2011-10-13
11:25:52

mys hemma efter röntgen

20111013693 (MMS)

har precis kommit hem från röntgen, stannade till på Ica för att köpa glas tills ikväll o såg att dem har extrapris på rosor så ett gäng såna fick följa med hem. sitter och äter yoghurt med hallon. Röntgen gick bra och jag hade haft rtt om min rygg. Jag har en kotglidning i stående position på 5mm! inte konstigt att jag har ont...

2011-10-12
20:44:29

röntgen
imorgon ska jag på morgonen åka till täby.
jag ska göra en stående slätröntgen av ryggen
pratade med läkaren idag om de för hon viste inte
varför jag ville göra denna röntgen....suck!
jag fick förklara henne och hon kollade upp att det stämde,
det är PRAXIS med denna röntgen om man
misstänker kotglidning!

så trött på att man måste "slås" för att få den
vården som man faktiskt har rätt till...
dem som inte klarar av att "slås", dem som inte vet,
orkar eller kan? hur går det för dem?

men, men imorgon får jag i alla fall ett ordentligt
svar på hur pass alvarligt det är med min rygg

2011-10-12
20:30:55

ryggen, pannkakor och greys!
Haft en ... jag vet inte riktigt hur man ska definiera de...
trist dag fram till att sambon M och sonen kom hem känns som den bästa förklaringen...
M och jamie gick hemmifrån vid halv nio för att tag sig till dagis och jobb.
jag satt hemma och tittade lite på tv och åt frukost och sen bar det av till centrum
jag åkte bussen från oss till centrum och köpte lite saker vi saknade hemma,
mjölk, bananer, bröd, ost och sen lite onödigheter ;) coca-cola och hallon.
sen gick jag förbi barnbutiken name it och köpte vantar och "halsduk" till jamie,
det behövdes verkligen eftersom det börjar bli så kallt nu...
sen tog jag bussen hela vägen hem, åt lunch och lade mig på soffan o sova.
efter att jag vaknade städade jag lägenheten vilket verkligen var på tiden.
men eftersom ryggen e totalpajj så blev jag helt utslagen av det och hamnade än en gång på soffan...
M ringde om att han och jamie var påväg så jag slängde in kycklingen och potatisen
i ugnen ( till mig och M ) och vispade ihop pannkakssmet till jamie.
Lagom tills att maten var klar klev dem in genom dörren och vi satte oss ner och åt :)

efter maten blev det massa mys och lek med jamie, vi lekte med hans bilar och garaget,
läste böcker, tittade i pekbok och "tränade" ord (mestadels djur)
sen blandade jag välling och sa godnatt och kramade och pussade.
jamie vinkade godnatt jag lämnade mina killar så M kunde natta jamie i lugn och ro.
Jamie somnade snabbt även idag och magnus och jag satte oss ner
och mumsade i oss lite pannkakor och snackade lite skit :)
nu sitter magnus vid sin dator och spelar medans jag sitter med min och
kollar på bloggar och sitter och skriver på min blogg lite :)

Om en halvtimme är det avsnitt två på greys anatomi :) !!!! som jag har längtat
enda sedan förra veckan när första avslutet slutade :)
jag har blivit en riktigt nörd när det gäller de programmet ;)

2011-10-12
16:52:34

sliten....

20111012691_1 (MMS)

är en sliten mamma här hemma, jag har städat trots min onda rygg och de straffar sig kan jag lova... snygga svarta "ringar" man har under ögonen också... men men man e inte alltid på topp o speciellt inte med en trasig rygg :P

2011-10-11
22:42:35

VG, Jamie och slappande
så idag var jag tvungen att ta mig till skolan....
kom dit vid halv nio och hade bestämt med läraren att träffas 20 i 9 men
eftersom hon inte kom förrens 9 hann jag gå igenom boken en extra gång.
Jag fick i alla fall skriva prov i rehab/hab och de gick bra skrev svar på alla 10 frågor på 30 minuter.
efter provet var det direkt på nästa kurs lindrandevård/palliativvård
vi hade redovisningar av böckerna vi läst med utgångpunkten lidande och lindrande
och sen hade vi konstnärlig gestaltning av lindrande och lidande.
jag hade läst boken är: Armlös Benlös men inte Hopplös av mikael andersson.
en otroligt bra självbiografi om mikaels liv (han föddes utan armar och ben)
verkligen en bok jag kan rekomendera :) till den konstnärliga gestaltningen hade jag tänkt
att ta med en bild på en tavla jag målade i gymnasiet men jag lite lätt vimsig som jag kan vara
ibland glömde att de va denna vecka vi skulle ha med de så det fick bli improvisation och jag
valde att säga ett "ordspråk" eller vad man ska kalla det som jag tycker är "lindrande" i svåra stunder:

räds inte mörkret
ty ljuset vilar där
det finns ju inga stjärnor
där mörkret inte är.

lektionerna slutade i alla fall med att jag fick VG i slutbetyg
på båda kurserna och jag måste säga att jag är väldigt nöjd :)

Efter skolan hade jag djävulsk ont i ryggen av allt sittande så jag stapplade till tåget
åkte direkt hem, tog mina smärtstillande och lade mig på soffan.
M hämtade jamie på dagis efter jobbet och vid strax efter 4 kom dem hem,
alltid lika underbart när ens son kommer springandes emot en med ett stort leende :)
finns nog inget som slår den känslan när man vet att han älskar en,
att man har lyckats med att vara mamma <3

en massa lek, mys och middag med jamie senare (så gott det går med en trasig rygg)
så var det dags för lilleman att sova. M gick in och nattade honom
och en så länge håller trenden i sig och han somnade snabbt utan tjafs :)

M har spelat lite dator och jag har slö tittat på tv och tittat lite på nätet...
sådär härligt planlöst som man sällan kan göra när man har barn.
Skickade också in en läxa som skulle in i kväll och kände mig stolt
över att den var klar i tid då jag haft svårt att sätta mig ner o plugga.....

nu ska jag snart gå och lägga mig och imorgon väntar samtal med läkaren
om ryggen och förhoppningsvis en del pluggande....

sov gott!

2011-10-10
10:03:45

allt möjligt.....
har varit och lämnat jamie på dagis och snart ska jag åka och träffa sjukgymnasten och se vad han kan göra för att fixa min rygg....hoppas på det bästa. sen bär det av till stefan för att plugga massor eftersom jag har ett arbete som ska in i dag, ett prov i morgon och en redovisning som ska in imorgon den med....inte e man ledig för att man är sjukskriven inte...

ikväll ska jag på möte med en expertgrupp bestående av ett fåtal ungdommar och barnombudsmannen som tillsammans ska försöka komma fram till hur man kan förbättra för barn som far illa. jag känner mig verkligen hedrad som har blivit utvald och tillfrågad om jag ville delta så idag blir det första mötet av ett flertal :)

fick idag veta att en person jag umgicks med väldigt ofta förut väntar bar och jag vill verkligen säga grattis! hoppas att allt går bra och du slipper allt för jobbiga graviditets problem :P

2011-10-10
00:43:20

sent
trött.... vi har varit hos jamies gudfar och tittat på fotboll. eller jamie och jag sov en del efter att ha ätit amerikanska pannkakor, nu e vi iaf hemma och jamie soveri sin säng. imorgon ska jag lämna jamie på dagis, på besök hos sjukgymnasten, plugga med stefan och sen på möte med expertgruppen och barnombudsmannen. massa kul på schemat specielt de sista :) M ska jobba sent så jamie får spendera eftermiddagen med farfar.
men nu ska jag sova hörs imorgon!

2011-10-07
21:55:58

finaste brudparet!

20111007679 (MMS)

bröllopet mellan amanda och robin samt firandet med middag efter var helt magiskt! är så glad för deras skull och jag kan verkligen inte tänka mig ett vackrare bröllop :)

2011-10-07
14:50:38

Nu är jag påväg till gustav adolfs kyrka

Nu är jag påväg till gustav adolfs kyrka för att gå på amanda och robins bröllop! Äntligen ska dem få varandra och gifta sig :) är övertgad om att det kommer bli otroligt vackert och jag hoppas verkligen att det blir en dag dem aldrig glömmer, fast det är jag redan rätt övertygad om:) (amanda har ju liksom blivit som en extra syster för mig :) )

2011-10-06
21:49:34

Nanny state

20111006641 (MMS)

blev en Nanny state ikväll. den har stått i kylen nån vecka efter att magnus köpte hem två till sig när vi skulle äta nån extra fin middag till helgen men han öppnade den smakade och insåg att han inte gillade den.... jag tycker att den var okej men inte fantastisk...den har otroligt mycket smak och är helt olik alla andra alkoholfria öl jag tidigare smakat. men som sagt den e mycket.

2011-10-06
11:20:02

Nu har jag varit i skolan och skrivit prov...

Nu har jag varit i skolan och skrivit prov i medicinsk grundkurs.... Har sjukt ont i ryggenefter att jsg satt och pluggade med emelie igår.... Ont i ryggen, en hård stol och snurrig av alla mediciner e ingen bra kombo när man skriver prov men jag tror ganska säkert att jag i alla fall får g på provet....så de e i te hela världen huvudsaken är att jag blir godkänd på kursen allt annat e bonus. Nu e jag påväg hem. Ska lägga mig på soffan och sova lite för jag e nelt slut efter att ha tagit mig till skolan och tillbaka.... Men först ska jag krama om M och berätta för honom hur otroligt mycket jag älskar honom och hur glad jag är över att han är en del av mitt och jamies liv, att han är en del av vår familj. Imorgon väntar bröllop, hur jag ska orka ta mig in till stan och sen delta på bröllopet de vet jag inte riktogt men min ''syster'' amanda gifter sig inte varje dag så de e bara att bita ihop för setta kan jag inte missa! Jamie nade en riktigt trotsig morgon där allt skul.e ske på ha s vis och han skulle göra al.t själv. Jag tog fram yougurt ti.l hono då skulle han bära den när jag ville att han skulle ställa den på ordet så jag kunde hälla upp blev han arg och sprang it med den i hallen.... Men men alla dagar är inte en dans på rosor de veg småbarnsföräldrar bättre än många andra. Gur att man älskar sina barn vilkorslöst då klarar man av allt de jobbiga utan större problem för man vet att man bara behöver tänka på sitt barm för att bli aldeles varm i kroppen, så mycket kärlek!

2011-10-05
15:25:46

fina rosor

fina rosor

dessa fina gräddvita rosor hittade jag och jamie när vi gick från dagis till centrum för att möta pappa M

2011-10-04
19:37:23

ryggen...
har varit på röntgen och sen hos läkaren. Jag har som tur är inte diskbråck! Så de är jag sjukt glad för :)
tyvärr har jag spondylolys bilatteralt på L5 vilket betyder att jag har en förslitning/stressfraktur på sista kotan i ländryggen...
Som tur är kan dem inte se någon kotförskutning så de e positivt. På måndag ska jag träffa sjukgymnast eftersom de är viktigt att jag bygger upp musklerna son hjälper till ''att hållaupp ryggen''. Men som de e nu kommer jag att vara sjukskriven ett tag framöver så de e minst sagt trist....

2011-10-04
18:23:38

nattning

20111004636 (MMS)

min lilla plutt! han är verkligen det bästa som har hänt mig, det finaste, det jag utan tvekan är mest stolt över. jag är så stolt över att få vara hans mamma! här sitter han i soffan med mig, "ninen" i handen, nappen på magen och vällingflaskan snart slut. efter att han drukit upp gick han själv och stängde av tv och jag frågade om han ville sova. -nej svarade han (älskade sötnos! ) men när jag sa nu ska vi sova svarade han ja! och toog "ninen" gick in i rummet, släckte sin nattlampa och lade sig i sngen, jag lade mig bredvid och myste och efter 10 minuter sov han :) så stolt man blir när man lyckas för jag kan lova att det inte är det lättaste alla gånger att få lillplutten att somna... men det går helt klart bättre och bättre

2011-10-04
16:23:34

blommor!!!

20111004632 (MMS)

M´s amma kom över med nnu mera ljung idag :) vi fick ju 4 stycken sist dem var här och idag fick vi 6 till! :) nu fattas det bara två stycken så är alla 4 blomlådor kompletta! det ska i slutändan se ut som denna på bilden. två är som sagt klara och två kvar. känns så lyxigt med fina blommor på balkongen

2011-10-04
08:38:27

rygg
M har precis  lämnat jamie på dagis och gått vidare till gymmet. jag ska med bussen om en timme för att ta mig till täby och göra röntgen på ryggen.... minst sagt lite nervös för vad röntgen ska säga... antingen e de ett diskbråck o de e fan inte bra.... eller så e det något annat o de e inte direkt positivt de heller.... aja de e bara att vänta och se och hoppas på de bästa vad de nu än är...

2011-10-03
22:46:10

HIMYM, köksterror och kärlek


M och jag har tittat på how i met your mother och ätit middag tillsammans nu på kvällen efter att jamie somnat. känns skönt att få lite kvalitetstid bara han och ja ibland. de e ju inte så ofta vi får de och jag hade ju redan jamie när magnus blev en del av vår familj så något ordentligt dejtande blev de ju inte....men vi tar ifatt de när vi hinner lite då och då och försöker  mysa till de lite extra lite oftare :)
jag var hos läkaren tidigare idag och hon sade även hon att det verkar som om jag har diskbråck i L5....så jag fick en tid för akut röntgen imorgon kl 10:30. får se vadröntgen visar men jag hoppas på det bästa vad de nu n är.... vill bli bra fort så jag faktiskt kan gå klart skolan o inte måste hoppa av när jag är så nära slutet....

juste jamie har en ny lek....ta alla stolar och andvänd för att klättra upp på köksbänken...hela tiden. detta har resulterat i att vi när jamie är hemma har alla stolar ståendes i vårat sovrum med stäng dörr....vi ska ta tag i det snart men just nu kan jag inte göra så mycket eftersom jag inte ens kan lyfta ner honom från stolarna och M är helt slut av att hämata och lämna på dagis, jobba, träna, sköta allt hemma, hjälpa mig med typ allt och dessutom ta jamie på nätterna om han vaknar....stackarn får inte mycket vila...men jag ,måste säga att jag är imponerad och uppskattar honom till 100000000 flr att han gör allt detta och inte klagar en endaste gång. jag har verkligen världens bästa sambo!

2011-10-03
07:17:14

läkarbesök på g

20111003626 (MMS)

inte allt för roligt väder ute, de e höst. Kyligt och småduggar.... Påväg till läkaren och hoppas dem kan hjälpa mig med ryggen nu....

2011-10-02
22:13:06

Football baby!

sitter och hoppas att "mina" 49ers ska spöa "M´s" eagles

 

det är inte långt kvar i matchen men M´s lag leder.... jag sitter och håller tummar och tår för att mina 49ers  ska vinna...men jag tvivlar. det står nu 17 - 23 med 3:09kvar av matchen.....

när man skriver om de gör dem TD!!! 23-23 bara vänta på extra pointen...and the kick is good! nu leder mitt lag med 24 - 23! och det är 3 minuter kvar... spännande!!!

eagles tappade just bollen med 2 minuter och 7 sekunder kvar av matchen! men eagels har två timeouts kvar... 49ers tar sig frammåt och eagels tar en timeout med 2:02 kvar... 49ers tar ännu en gång 4 nya försök lagom till 2 minutersvarningen... som sagt sjukt spännande det hade jag inte trott. jag trodde att eagles skulle vinna....

49ers tog en timeout med 1:04 kvar...och matar sig sakta frammåt. tiden tickar ner.....

OCH VI VANN!!!!!!!

 

2011-10-02
21:30:31

ord!
jag hade helt glömt bort att skriva de men
idag sa jamie ett nytt ord, nämligen ett namn!

-ORWAR

farfar orwar blev mäkta stolt kan jag lova!

2011-10-02
17:28:08

trevlig lunch med M's föräldrar...

VI hade en jätte trevlig lunch med M's föräldrar. Jamie låg och sov men vaknade halvägs igenom lunchen och kom upp och satt i farmors knä. grillad kyckling, potatisgratäng, bröd, ost och till efterätt blev de glass till jamies stora lycka :) sendess har vi lekt massor här hemma och M har förhört mig på lite anatomi :) snart blir de middag, lax och potatis sen är det amerkanskfotboll på tv. 49ers mot eagels! Mitt lag mot M's lag.

2011-10-02
11:32:31

lunch!
snart kommer svärföräldrarna över med lunch :) dem ringde och tyckte de va länge sedan vi umgicks så dem kommer it o bjuder på lunch. kan inte klaga inte när man har de bästa svärföräldrarna som finns :)

2011-10-01
19:23:46

kvällen 1 october

20111001623 (MMS)

efter att carro och thor gått satt jag och jamie o tittade när M och mike spelade lite tv-spel men sen fick jag så sjukt ont i ryggen....antagligen av att jag promenerade dum som jag var.... så det blev mer medicin och till att gå och lägga sig. efter ett tag ringde telefonen och det var jamies gudfar som undra om han fick komma förbi. mike hade dragit medan jag sovit och jamie hade varit lagom uttråkad men framförallt trött så M blev bara glad att stefan ville komma och "underhålla" honom ett tag. trots ryggsmärtan valde jag att promenera iväg med stefan, jamie och homer. dock fick stefan ta vagnen ifall de va minsta lilla motstång och de var även han som fick springa efter jamie som lite då och då satte iväg med världens fart. blev lite "bästis"snack för mig och stefan och jamie garvade så han kiknade när han kastade pinne till homer :) så de blev en bra kväll de med. Vi sa hej då till stefan efter en timme och gick in, M byte blöja och satte på pyjamas och lade jamie som sover sedan en halvtimme nu. tog inte ens 5 minuter innan han somnade men de kanske inte e så konstigt så mycket som han har haft för sig idag :) nu ska jag sätta mig med lite chips och cola framför tv och se om det finns nått man kan slappa till :) ha en bra helg!

2011-10-01
19:12:08

lek!
Carro och lilla thor var här idag. Jag har inte träffat carro på flera år. till och börja med var de jätte kul att träffa henne igen o se hennes son och sen var de så naturligt, känndes som om de inte alls var längesedan vi sågs. nästa gång ska jag och jamie åka ut till lidingö och hälsa på dem. bara hoppas att de inte dröjer allt för länge innan vi ses igen.... tyvärr e de ju så när man har barn de e inte alltid lätt o planera.
Jamie och thor var lite blyga båda två men efter ett tag kom dem igång och lekte fint tillsammans även om de blev en hel del "sno" leksaker av varandra ;) ingen av dem verkade bli arg i alla fall så de var kul. dem är rätt lika i sättet och till rutinerna så jag tror de kan vara därför dem funkade bra ihop. dem lekte iaf så åt vi lunch och dem lekte lite till, efter de var dem helt slut båda två så vi satte dem i sina vagnar och sen gick vi en promenad. båda barnen slocknade och vi fick gå o snacka lite skit helt ostört. vi gick till centrum och köpte massa fikabröd av olika sorter och promenerade hem. thor vaknade på vägen och jamie vaknade hemma, thor hade försökt få honom att leka och tyckte inte alls han skulle sova , sötnosen :) fika och mera lek blev det i alla fall innan dem begav sig hem till lidingö.

tack carro och thor för en rolig "playdate"

2011-10-01
09:13:28

medicinen kl 6...

Idag gav älskling mig medicinen vid kl6 sen tog han jamie som vaknade och lät mig sova 2 timmar till, perfekt! Då slapp jag vänta på att värsta smärtan skulle släppa :) nu ska vi fixa här hemma för om en timme kommer carro och lilla thor! Kalle kanske kommer han me de får vi se, de va inte bestämt än. Carro har jag inte träffat sen hennes flak på sgudenten så de va nog nästan 6 år sen, ska bli så kul! Ne nu måste ja fixa om ja ska hinna, uppdaterar mer sen!