VICCAN- mamma till underbara jamie

2011-09-30
23:06:00

internett har dött....

Hade precis tänkt sätta mig och blogga vid datorn men icke.... Internet strular och vill inte alls fungera så jag får mobilblogga istället. Jag hämtade jamie på dagis vid 15 tiden. Det brukar ta en kvart till dagis från oss men idag tog det 55 minuter så trots smärtstillande kan jag inte riktigt gå obehindrat, jag har fortfarande för ont... Jamie blev jätteglad när jag kom och hämtade honom dock hade han otroligt bråttom iväg från dagis och tog min hand och nästan sprang till grinden. Vi gick till centrum och tog bussen hem därifrån. Jamie fick gå sista biyen själv och han verkade lite smått fundersam över att han utan problem promenerade ifrån mig ;) men han stannade fint och väntade, gick tillbaka till mig tog min hand och ''drog'' mig frammåt. Min älskade otåliga plutt. Hemma blev de massor av lek och sen blev det nacho-middag innan det var dags för plutt att hoppa isäng. Jag somnade ännu en gång i samband med läggningen och vaknade 20:30 av M som precis kommit hem. Tog mina tabletter och lade mog i soffan och slötottade på tv men nu har medicinerna börjat verka någorlunda så jag tänkte försöka mig på att sova. Godnatt!

2011-09-30
09:28:03

växer och ord

Jamie har kommit in i ännu en växtperiod....

inatt blev de två flaskor välling, och på morgonen

blev det två till + frukost. dagis berättade att han ätit

"absurt" mycket.... mellis blev två bananer och smörgås!

min lilla kille börjar bli stor!

 

juste de glömde jag skriva, jamie kom med två nya ord igår

-äpple

-apelsin

2011-09-30
09:23:43

sista september
Vaknade ett par  gånger i natt, mest för att M bökade runt och gärna ville hålla om mig i sömnen och trots medicinenerna hade jag för ont för att kunna ligga hur som helst, plant på rygg utan någon som nydda de va det enda som fungera så så fick de bli...

Jamie kom inspringandes till oss nu på morgonen och ville självklart kramas och morna sig lite. älskar verkligen de där 10 minutrarna på morgonen när man hör hans små fötter trumma över parketten i vardagsrummet och se honom klättra upp i vår säng och bara vara nära och mysa det är verkligen oslagbart!

Nu har M gått och lämnat jamie på dagis för att sedan gå till gymmet. han kommer hem o äter lunch innan han ska iväg och jobba så vi hinner ses lite i alla fall. M jobbar till 19 ikväll så jag ska hämta jamie på dagis... jag hoppas verkligen att han är på bra humör...annars kan de bli jobbigt. men de löser sig.

nu ska jag äta lite frukost och sen får vi se vad som händer, jag anar att jag kommer halvsova på soffan tittandes på tv en större del av dagen i alla fall ;)

2011-09-29
21:21:57

smärtstillande....

Smärtan idag var inte av denna värld... jag viste inte vart jag skulle ta vgen eller hur jag skulle ståut... M´s mamma mötte mig i centrum och tog nyckeln till jamies vagn och åkte och hämtade honom på dagis och tog hand om honom. jag åkte in till cityakuten och jag tror nog aldrig att jag har varit så arg på dåliga tågförare, för att inte prata om alla komunalåkare som promt ska knuffas...inte kul när man redan håller på att börja böla av ryggont....

fick i allafall träffa en läkare ganska snabb och hon kände, klämde och kollade vad jag kunde och inte och massa sådant som läkare gör :P hon konstaterade i alla fall att jag har solklara symtom på diskbråck (troligtvis i L5) men eftersom röntgen var stängt så skickade hon papper till min vanliga läkare som ska påbörja en utredning för att fastställa om det nu är som dem tror att jag har diskbråck.... men jag hoppas till alla gudar och högre makter att det inte är de, kanske har jag sånn otrolig tur att dem tagit fel o de "bara" e en närv i klämm? drömma får man ju i alla fall...

Läkaren skrev ut tradolan i kombination med alvedon tills dess att smärtan e hanterbar igen eller man  har kunnat fastställa orsaken med säkerhet och då kanske hitta en behandling som är "botande" istället för "lindrande". medicinerna är väldigt starka och inget man vill äta allt för länge....dem tar tyvärr inte bort smärtan helt men det är tillräckligt bra för att jag ska kunna sitta utan att börja gråta.

 

det var mer eller mindre hela eftermiddagen de... jamie somnade så fort han kom hem, M han komma precis innan så han fick lägga honom. nu har vi ätit middag... blev lite av varje Måt kyckling och ris och för mig blev det köttbullar och makaroner.  ska titta lite på CSI sen blir det till att sova.

kram på er!

2011-09-29
14:15:34

Fan!!! har sjukt ont ryggen...

Fan!!! har sjukt ont ryggen... De här går inte ja klarar fan inte av smärtan.....kan inte sitta, gör ont att gå, gör ont att stå...försöker få tag på svärmor och hoppas hon kan hämta jamie så ja kan åka in till cityakuten så fort som möjligt....

2011-09-29
09:24:06

here we go!

20110929618 (MMS)

lektionen rullar på, jag fick leka datatekniker för att hjälpa läraren med bildspelet hon skulle visa. Smittor, smittspridning och mocoorganismer, man lär sig massor men nästan så man blir fobisk :P fast som tur är e jag inte så rädd av mig, jag tror starkt på att ''lite skit rensar magen''. Bara två timmar till lunch suck! Men snart e de rast.... De e jätte intressanta grejer vi lär oss men min rygg håller på att ta kål på mig.... Behöver en bensträckare snart...

2011-09-29
08:20:15

med emelie på g till skolan...

Nu sitter ja på tåget med emelie på g till skolan. Blev lite piggare efter frukost men inte mycke.... Lämningen på dagis gick i alla fall bra så de känns skönt. Nu får vi se hur de går med tågresan bara för tydligen e de fortfarande strul men tåget har gått från vallentuna iaf kanske måste byta i ösby men de märks... Uppdaterar mer sen

2011-09-29
06:34:05

Dags att kliva upp...

Dags att kliva upp... Klockan har ringt och jamie är vaken... Jag vill sova.... Är så trött. Men de e bara att sätta igång med dagsrutinerna. Tror dock att jag blrmar med att sätta på en kooo kaffe eller tio :P sen byta blöja på jamie, frukost, packa skolväskan och gå till dagis och skola. Vi hörs!

2011-09-28
17:05:10

jobba :)

20110928617 (MMS)

har jobbat med en catering idag, sjukt ont i ryggen men de e det verkligen värt! jag trivs som fisken i vattnet på detta jobb, roliga kunder, roliga kolleger och roliga arbetsuppgifter :) kan inte bli bättre jag går alltid därifrån med ett leende och en känsla av att jag e uppskattad. Precis som de flesta andra gånger var det forskare från kth, eller hela världen snarare som besökt kth som skulle ha middag kunde knappt hålla mig för skratt när dem drickandes vin började prata om ''string theori'' tänkte direkt på big bang theori :P nu är jag i alla fall påväg hem, om bara tåget vill gå snart...har varit massor av inställda tåg och förseningar pga ''tekniskt fel'' så vi får se när jag kommer hem. Längtar efter min sköna säng nu pga av ryggvärken vill krypa ner brevid sambon och sova. Imorgon ska jag krama min son till tusen som jag inte träffat sen i morse pga jobbet och sen ska jag till skolan för lite (läs massor) av medicinsk grundkurs.

2011-09-28
11:40:10

möte, jobb, skola?
så som vanligt blev de inte som planerat... jag skulle ju ha en 1-2 tommars lektion på eftermoddagen men icke. mitt extrajobb ringde och behövde hjälp med en catering 16-22 och pengar växer ju inte på träd när man har barn och en av oss är student så jag passar på att dra in ett par hundralappar extra. men sen skulle ja ju igentligen träffa birgitta på eftermiddagen men tar det nu. arbetsmiljö och säkerhet kan jag ju eftersom jag läste den på gymnasiet så jag känner inte att de e nått problem att ta igen. jag har ju skött skolan helt med full närvaro ( - 2 dagar med lunginflamation) och alltis lämnat in allt med högsta betyg så jag känner att det är okej att prioritera mötet med birgitta och jobbet. ska bli kul att jobba lite de va ett tag sen och jag måste erkänna att jag saknar mina gamla kolleger. aja nu ska jag lyssna vidare på min musik, läsa metro och ta de lungt på tåget mot stan.... ha de bra!

2011-09-28
07:52:27

Grattis!!!

Grattis till emelie, thomas och lukas! Äntligen bestämde sig lillebror för att titta ut :)

2011-09-27
23:57:58

Höst!
ramlade in på hm´s sida på nätet
och klickade hem dessa lagom till höstens kyla


en svart väst

en  flece jacka

mysiga tofflor

2011-09-27
21:30:32

imorgon...
orde sätta mig och plugga men känner mig inte alls motiverad...
kom på att jag inte har nån lektion på förmiddagen i morgon utan bara arbetsmiljö och säkerhet på eftermiddagen så jag kan faktiskt passa på att bara slappa ikväll och ta hand om pluggandet imorgon förmiddag.
efter skolan imorgon ska jag förbi atsub och snacka ifatt en massa, har inte träffat nån av dem där sedan trasdockan i augusti så det är på tiden att vi ses igen. måste snacka skit och ta en kaffe med "mamma" birgitta :)
vi ska gå  igenom massor av roliga saker som ska ske den närmsta tiden men det är inget jag går in på nu de tar vi när det närmar sig ;)

nu ska jag fortsätta kolla på house och vänta på min underbara sambo M :)

2011-09-27
20:06:08

dagen idag
dagen började med kaos...M blev uppringd av jobbet och ombedd att sstanna till 16 istället för 15 och jag skulle ha skola till 16 vilket resulterade i att vi inte skulle kunna hämta jamie förrens 17..... han har aldrig varit på dagis så länge och det känns lite väl långt om det inte är akut... vi bestämde att M skulle lämna honom en timme senare än vanligt så han fick börja 8:45 så han skulle få en timme mindre så. sagt och gjort jag gick till tåget eftersom jag skulle till skolan vid 8 men på vägen till tåget kom ja ju på att vi kunde ringa M´s föräldrar så de gjorde jag och som tur va kunde farfar hämta jamie vid 15 så istället för en lång dag blev de en timme kortare ;) de e skönt att man har dem som kan ställa upp, det är verkligen overdeligt!

skolan började med ett studiebesök på AFSI-föreningen på sabbatsbergsgatan 6 och det var verkligen ett fantastiskt ställe! var en informativ föreläsning där även en av deras medlemmar som har afasi deltog och fick berätta. verkligen facinerande att se, hon som inte kunde prata efter sin stroke kan nu kominucera även om det inte alltid går så fort och hon ibland har svårt att förstå vad man säger så kan hon faktiskt prata, helt otroligt!

efter studiebesöket unnade jag mig lite onyttigt och åt lunch på burger king, mums! har varit sugen på det i en vecka nu så jag passade på när jag ändå var i stan :) sen gick jag förbi sambons jobb i sturegallerian och sa hej, pratade lite om de skor jag ska köpa där nästa månad och stal både en och två pussar :) och sen vidare till skolan för nästa lektion.

på eftermiddagen hade vi lektion i lindrandevård/palliativ vård och det började med att jag och sandra fick redovisa vårat arbete om andnöd, det gick faktiskt okej, jag kunde svara på de följdfrågor som kom och det känndes som om de andra i klassen fick veta de dem behöver och kundes tänkas undra. efter redovisningen bjöd läraren på kafef/te och bullar :) hela klassen sken upp och blev glada och till de fick vi ännu en föreläsning. denna gång kom det en begravnings etrepenör från fonus och berättade om deras arbete, hur det går till, vad som ska göras, vad man får/inte får göra och allt som kan tänkas ha att göra med en begravning och hantering av en avliden person.

sen skulle man hem, rinde till M´s mamma som hade jamie (M´s pappa hade åkt iväg på utbildning så hon "tog över"). vi bestämde att ses i centrum om ett litet tag såskulle hon köra oss till dagis där vagnen stod. ( M hade glömt lämna nyckeln till låset så hans pappa hade inte kunnat ta vagnen när han hämtade jamie, vilket resulterade i en trevligt med lååång promenad. tog en timme istället för 20 minuter för dem att promenera till dem) och sen skulle hon köra hem oss så vi kom hem lite snabbare. men 3 har tydligen strul med täckningen vilket jag fick veta eftersom mobilen s täckning DOG innan jag han fram till centrum.... som tur var hittade vi varandra endå.

Jamie och jag kom hem samtidigt som M och då blev det till att snabbt röja undan efter morgonen (M och jamie hade lyckats riva halva lägenheten på morgonen :P ) M packade ihop sina träningsgrejer, sa hejdå till jamie och drog iväg till gymmet. sen lekte jamie och jag en massa och passade på att bara umgås. känns som om man går miste om så otroligt mycket när man inte är med honom hela dagarna längre så då blir det till att passa på allt man bara kan!

vid sju byte vi blöja och satte på pyjamasen och satte oss i soffan och drack välling, när den var slut bar jag in honom i hans rum och lade honom i sängen. sedan lade jag mig bredvid och 10 minuter senare sov han. läggningarna har börjat gå riktigt bra och det känns så skönt!

M är iväg och masserar och får massage och jag passar på att blogga lite.... ska försöka uppdatera lite oftare igen så det inte blir dessa långa inlägg....

2011-09-26
20:36:50

sittpuff
hoppas, hoppas, hoppas!!!!
håller tummarna för att jamie vinner denna tävling och kammar hem en sittpuff a´la american fotball!

2011-09-26
10:19:02

dagis, homer och glömska...
M och jamie gick upp vid halv sju medans jag fick sovmorgon och ligga och dra mig lite extra :) M och jag tog jamie och homer och tog en promenad tillsammans till dagis där vi båda lämnade jamie för dagen. vi försöker passa på när vi kan och lämna tillsammans för att få lite extra tid påmorgoen tillsammans.
efter dagis gick M till gymmet och jag gick till ica för att handla lite mjölk och frukt som var slut men när jag kom ut från affären insåg jag att nått inte stämde...nåt är fel men vad? shit HOMER! jag hade glömt honom utanför dagis.... fan fan fan, nu hade det ju bara gått en kvart så det var ju inte som om han suttit där hela dagen men jag fick så dåligt samvete för att jag hade glömt honom....men kanske e för att man inte är helt van vid att ha hund och specielt inte på vardagar...
Jag gick iaf och hämtade homer och promenerade hem. snart kommer M hem för att äta och sen åka till jobbet där han blir kvar till 19 ikväll. jag ska plugga och stefan kommer över för att hålla mig sällskap och plugga han med. sen tar han homer hem och jag hämtar jamie på dagis sen blir det en mamma/son dag tyvärr hinner jamie lägga sig innan M kommer hem :( men så blir det tyvärr ibland....

ne nu ska jag vika tvätten och sen ska jag ta tag i pluggandet!

2011-09-25
21:23:06

uppsala, fotboll och städning
igår åkte hela lilla familjen till uppsala för att titta på amerikanskfotboll SM!

vi började vid halv 11 med att åka till arninge och lämna tillbaka M´s proteinpulver han tydligen inte behövde ( jag som försökte va snäll o köpte de, men han skulle tydligen inte ha de som han snackat om, verkar som dövörat slog på igen :P ) sen köpte vi lite blommor och M köpte "mealbars" eftersom vi skulle vara borta hela dagen.
sen blev det till att tänja lite på hastighetsbegränsningarna resten av vägen för att hinna i tid till uppsala. nu är inte jag den som kör allt för snabb så tro inte att jag är någon fart dåre, jag är alldeles för rädd om mitt körkort men en 130 istället för 110 blev de....
i uppsala släppte vi av M vid fotbollsplanen för att han skulle se seniormatchen medans jamie och jag åkte vidare hem till familjen A.
familjen A har jag inte träffat på en 5-6 år. när jag var mindre var jag tillsammans med en kille i nästan 4 år och familjen A är hans moster, morbror och två döttrar. vi var hos dem större delen av lov och helger jag kan minnas och dem blev som en extra familj, när jag hade problem med min egen familj var det dit jag åkte och fick ett andrum. men som sagt det var många år sedan jag såg dem sist och deras döttrar var inte längre små flickor, de var stora tjejer.... var jätte kul att träffa dem :) gick därifrån med en lycklig känsla i hela kroppen.
sen var det iväg till fotobllen o M för att se u-19 spela SM final som dem tyvärr förlorade med 15-16.... men det var en riktigt bra match så sjukt spännande och jamie gillade de, han satt och applåderade och skrattde :)
sen blev det till att åka hem med två trötta killar och sen snabb i säng då hela familjen var utslagen efter dagen.

idag har jag hämtat homer, kört M till tåget så han han i tid till jobbet, haft svärfar över som har lagat diskmaskinen, dammsugit, skurat och diskat, lekt med jamie, och promenerat med homer och lagat storkok med köttfärssås. inte någon specielt spännande dag men så e de inte alla dagar är spännande :P

nu ska jag slappa med ett glas coca cola framför am.fotboll på tv 10. imorgon ska jag ta en promenad med homer och lämna jamie på dagis sen ska jag sätta mig och plugga läxorna för veckan... kommer inte hinna med alla imorgon men ska försöka hinna med så mycket som möjligt.

2011-09-24
07:44:10

uppe med tuppen...

20110924615 (MMS)

Uppe med tuppen medans jamie och M sover. Han ju inte ta tvätten igår så de fick bli idag

2011-09-23
21:24:33

alex , M, jamie och ADHD
haft dålig uppdatering idag men jag ingenting blev som planerat idag för min del. körde jamie till dagis som planerat och stefan (gudfar) hämtade honom efter mellis och åkte till badhuset så han kom inte hem förrens 6tiden. M blev extra inringd till jobbet så han försvann innan jag lämnade jamie på dagis. jag ringde till alex och övertalade  honom att göra mig sällskap under dagen. så jag körde och hämtade alex i danderyd och sen åkte vi till arninge och storhandlade, blev även lite kläder till jamie och en liten amerikanskfotboll till honom. matmässigt borde det räcka ett tag framöver då vi bla fick med oss 2 kg lax, 10kg kyckling,  6,6 kg köttfärs o massor av annat :) (kanske märks att min sambo äter som en häst ;)
sen åkte vi hem till mig och packade upp allt sen åkte jag till adhd utrednings grejen (återkommer till de).  alex blev kvar hos mig o fixade med lunch så när jag kom hem blev det BLT-mackor sen slappade vi framför tvn utslagna av onyttig mat :P efter ett tag kom M och sen kom jamie :) lillplutten spexade till tusen inför alex ( han är förövrigt döpt efter honom jamie stefan ALEXANDER)  vi lekte med jamie o när han somnat bjöd jag och M  alex på fajitas middag. nu sitter min sambo och en av mina bästa vänner och spelar tvspel tillsammans. älskar verkligen att mina vänner och min sambo fungerar så bra ihop :)

så även fast ingenting blev som planerat så blev det riktigt bra i alla fall :)

Nu utredningen:
jag fick träffa en läkare som skulle avgöra om man kanske kunde misstänka att jag har adhd för att jag i så fall skulle få träffa en psykolog som kan diagnostisera det. efter en kvart med läkaren som ställt tusen frågor tittade hon på mig och sa, jag får ju inte sätta en diagnos för det måste psykologerna göra men jag ber dig att ställa dig in på att få en diagnos för jag är helt säker på att du har ADHD. jag stämde in på allt så nu är de som hon sa bara en väntan på att få det på papper.
känns ganska bra att få beskedet, igentligen förändrar det ju inget jag har nog alltid haft de, det är ju inget som kommit över en natt :) men en diagnos kan betyda att jag kan få hjälp att hantera mina svårigheter, kanske kan jag få hjälp att komma till ro och slipper vara hyper 24/7.

ne nu ska jag försöka vara lite social med alex och M. hoppas ni får en bra fredagskväll själv ska jag ta ett  glas vin :)

2011-09-23
21:02:20

OMG!
Camel activate freshness och marlboro beyond


okej, ja röker nu har vi de avklarat. jag vet att de e hemst, äckligt och avskyvärt o att man enligt många är en dålig mamma pga det så nu behöver ni inte påpeka de ;)
jag fick i alla fall nys om dessa idag av alex. det är helt vanliga cigg som smakar som vanliga men om man plötsligt skulle bli sugen på menthol så är det bara att trycka på en liten kula i filtret så blir det en mentholcigg. jag trodde han skämtade när han berätta om de så självklart var jag tvungen att köpa ett paket för att prova o de fungerar verkligen :P helt sjuk men rätt trevligt,  en rolig grej med 2 i 1 :)

2011-09-22
23:06:54

barn, gamla vänner m.m.
blev inte så mycket bloggande idag, jag har som sagt var inte riktigt lärt mig smsa med de nya naglarna....
jamie somnade vid halv 8, slocknade totalt på 5 min när jag lagt honom i sängen så det var skönt
M kom ett tag efter de. han hade varit på avslutning på amerikanska fotbollen så jag har passat på att ta en kopp kaffe, kolla lite bloggar o snacka lite skit med emelie. måste gratulera till henne och hennes lilla familj då dem blev husägare idag! o vilken dag som helst kommer deras lilla nr 2 ;) (väntar med spänning!)
fick även veta att en annan kompis nu väntar nr 2 men dem har inte gått ut med det riktigt än så jag säger inte vem ;) men grattis till er!
måste erkänna att man blir sugen på att skaffa nr 2 själv men ne jag ska bli klar med plugget och jobba sen kanske om några år är det nog dags men den som lever får se ;)

snart borde man gå och lägga sig men jag känner mig verkligen inte trött...kan inte komma till ro ikväll heller... lite e väll nervositet inför imorgon  o va resten e de vete katten....

imorgon blir det i alla fall att lämna lillen på dagis, ta hand om tvätten, åka och storhandla och hem och städa. imorgon ska lilleman ut på äventyr med sin älskade gudfar. stefan ska hämta jamie på dagis och så ska dem iväg till badhuset och leka i mängder så jamie kommer hem senare under morgondagen :) tycker det är underbart att han har en sån bra gudfar som verkligen tar till vara på alla tillfällen han får att umgås med honom och gärna hittar ,på saker. jamie är så trygg med honom och blir allti lika glad när dem träffas :)

fick även kontakt med en gamal klasskompis eller vad man ska säga idag på FB, de känns som de var 100år sedan vi sågs sist men de e nog iaf över 5 år sedan, visade sig att hon också har en son som e gämngammal med jamie så nu ska vi försöka boka in en "playdate". känns jätte kul :)

ne nu ska ja nog ta och lägga mig och läsa min bok : sommardöden av mons kallentoft! rekomenderar den verkligen hans böcker är ... jag vet inte hur man ska beskriva dem annat än att dem inte går att lägga ifrån sig!

sov gott på er!

2011-09-22
21:55:01

bilder på jamie








2011-09-22
13:25:22

naglar och mvg

20110922602_1 (MMS)

tänkte jag skulle visa hur naglarna blev och här är resultatet! Blev inte helt bra men jag är nöjd :) försöker lära mig att skriva på min mobil med dem men de e inte de lättaste kan jag lova.... I skolan hade vi ''korvstoppning'' av info, urinvägar, organ, sjukdommar och micro organismer..... Helt slut specielt eftersom vi inte fick lunch förrens kvart i ett. De andra ska ha lektion på eftermiddagen men jag har läst den kursen så jag har slutat för dagen och i och med de slutat för veckan. Fick svar på provet och jag fick MVG! Sjukt stolt än en gång men fattar fortfarande inte hur jag lyckas :P nu ska jag hämta lillen på dagis och sen ska vi hem till pappa M. Vi får se vad som händer resten av dagen\kvällen för jag har ingen aning

2011-09-22
07:21:36

iväg till dagis

20110922601 (MMS)

bilden är tagen i trapphuset precis innan vi promerade iväg till dagis. Lämningen gisk jättebra idag med, inga tårar ingen ting. Nu sitter ja på tåget påväg till skolan, medicinskgrundkurs blir de :)

2011-09-22
01:07:57

vantar och mössa
har inte kommit i säng än fastnade på datorn efter
att jag fixat med mina naglar så jag passar på att slänga upp bild
på vantarna och mössan vi köpte idag.


HM 49:50:-

hittade dock ingen bild på vantarna men de e matchande
lite tjockare fingervantar för 39:90:-


(som dessa fast gröna och fingervantar)

2011-09-21
23:39:38

ADHD?
som jag nämt tidigare ska jag göra en adhd utredning på fredag, eller jag ska dit och börja en utredning. ska göra lite tester för att se om de e som jag misstänker att de e adhd jag har. de mesta tyder på att jag har de. jag har alltid 1000 bollar i luften och är snabb som attan på att slänga upp flera innan jag har gjort mig av med nån, jag har tusen grejer på gång samtidigt. jag har väldiga koncentrationssvårigheter. jag kan omöjligt sitta stilla, sitter konstant o stampar med foten eller pillar på nått, har svårt att koncentrera mig på personen jag pratar med om dem inte håller sig kortfattade trots att jag är jätte intresserad av vad dem säger. jag pratar i 180 och avbryter för jag känner att jag har massor att säga, jag kan inte varva ner och komma till ro och har oftast väldigt svårt att somna pga det...ja listan kan göras lång det mesta tyder på att det är adhd jag har annars är jag väll bara allmänt galen :P
ska i alla fall bli skönt att kolla ifall det är de. En diagnos kan hjälpa mig eftersom jag då vet vad mina svårigheter beror på och även kan få hjälp att lära mig hantera dem.
det var en del grejer i början på sommaren som fick mig att ta beslutet om att skaffa en utredning, vad är ingentligen ointressant. Jag fick höra att det var jätte svårt som vuxen att få en utredning och att det skulle vara kötid på flera månader om man trots allt lyckades få ett jag. men jag ringde psyk för två veckor sedan och förklarade mina funderingar och problem, svaret blev att dem hade lite fullbokat men jag kunde få en tid om två veckor vilket enligt mig är väldigt snabb gämfört med andra gånger man väntar på läkartider m.m.
och på fredag är som sagt dagen kommen o de e sjuk hur mycket jag längtar, men igentligen kanske de inte e så konstigt om allt går som väntat betyder ju faktiskt de att jag kan få hjälp att lära mig komma till ro och varva ner....de vore minst sagt skönt efter 22 år av att vara speedad :P

ska även berätta att jag när jg var tolv fick diagnosen grav dyslexi men när jag var 19 gjorde jag om testen och då sade man att jag inte längre har dyslexi, jag ligger istället högt över "normal" på testerna så de ska bli kul att se vad denna utredning säger. kanske satte man dyslexi diagnosen pga adhd, för att jag inte lärt mig knepen jag kan nu vad gäller läsa, skriva, minnas...?

ja nu vet ni i alla fall varför jag ska göra denna utredning. jag kommer uppdatera mer när jag har gjort den så ni får veta hur de gick :)

2011-09-21
22:28:35

header
nu har jag snabbt klippt ihop en lite mer personlig header men jag måste sätta mig ner och göra en ordentlig SNARAST för den e definitivt inte så bra som jag vill att de ska va.... men men det får duga tills jag lyckas hitta tid att lösa det...
Jag lade jamie för natten vid 7 och lyckades somna själv på kuppen så jag gick upp för bara 30 min sedan men snart blir det till att krypa ner i sängen. ska försöka slänga upp bild på jamies nya vantar och mössa jag köpte idag innan jag slocknar och så tänkte jag försöka mig på att få på de där lösnaglarna.
aja godnatt på er!

2011-09-21
15:45:58

fan va trött jag blir...

20110921599 (MMS)

lämnade tillbaka headsetet som inte fungerade på min telefon och blev förfrågad om jag inte ville köpa ett headset nokia till telefonen för 200 men nej jag ville ha ett snyggare så jag går iväg till teknikmagasinet och köper ett headset från skullcandy, ett sådant som jag suktat efter länge... betalar går ur butiken öppnar förpackningen och pluggar in de... Nehe inte fungerar den heller. Vänder mig om och går in igen och ska lämna tillbaka inga problem tror ja som inte andvänt dem o köpte dem för 30 sekunder sedan men jo...problem... Inga återlämningar om förpackningen är öppnad....fan så jävla dumt av mig att inte kolla med dem innan men de hörlurarna jag andvänder nu e skullcandy (dock en sådär 3000 år gamla) jag förutsatte att de skulle fungera o de kostade mig 230:- men men dem fungerar tydligen på htc så nu får sambon ett nytt headset vilket kanske inte e så dumt eftersom hans thdligen slutade fungera igår..... Aja gick till HM efter hela headset grejen o köpte mössar och vantar till jamoe av den varmare varianten eftersom de börjar bli kallt ute nu, blev även lite topps, toffsar och ett packet lösnaglar till mig. Ikväll när jamie somnat blir de till att fixa lösnaglar och en ny header till bloggen o självklart lite mys med sjuklingen M därhemma. Men nu e ja snart hemma och då ska det lekas med jamie. Juste glömde ju skriva de men M hämtade på dagis och jamie hade varit pigg, glad och frisk hela dagen ätit och sovig bra hade han gjort de med så att låta honom gå på dagis istället för att stanna hemma med sjuka pappa M var nog ett väldigt bra beslut.

2011-09-21
14:29:56

skolan e slut för idag

Hej! Nu e skolan slut, blev en kort lektion på eftermiddagen idag. Vilket känns rätt skönt, nu e de bara imorgon kvar sen är det helg för min del. Lektionen i morse gick galant, blodtryck kunde jag ta, sond viste jag hur de fungerade eftersom jamie hade de som liten, stomi fick jag lära mig, insulin och blodsocker tester kunde jag redan och blodprover var inte alls svårt jag klarade de på första försöket och båda gångerna efter så det känns tryckt :) nu ska jag förbi täby C och fixa headset o sen hem till mina älsklingar!

2011-09-21
10:26:00

MVG

20110921598 (MMS)

fick tillbaka min uppsats om frakturer i kursen omvårdnad o måste säga att jag är jätte nöjd, MVG!!!

2011-09-21
08:27:45

högt över förväntan! ...

Dagis lämningen gick högt över förväntan! Grannflickan M som går på samma dagis tog jamies hand efter att vi sagt hej då och gick iväg och lekte. Inga tårar inte ens ett ledset pip. M är hemma och sover ut stackarn har 0 immunförsvar mot dagisbaciller, jag ska väll inte säga förmycket jag kanske också blir dålig snart men man kan ju i alla fall hoppas att en av oss håller sig frisk. M är i alla fall ledig till och med lördag så förhoppningsvis mår nan bra tills dess så han kan jobba. Jag sitter på tåget nu påväg till skolan, skoldagen jag har längtat efter sedan jag började plugga till undersköterska! Idag börjar även kurs nummer 6 för mig - arbetsmiljö och säkerhet men den är bara 4 veckor lång och jag läste den på gymnasiet så det borde inte vara helt främmande. Efter skolan bär det av till täby C för att lämna tillbaka headsetet jag köpte till min mobil eftersom killen i butiken gav mig ett för htc och inte nokia trots att jag specifikt sa att det skulle vara till en nokia n8. Aja alla kan göra misstag får se om de blir ett annat eller om ja struntar i de....

2011-09-21
07:37:15

Jamie - pigg och glad

Jamie har sprungit runt på morgonen glad och pigg och ätit ordentlig frukost. Efter frukost gick han ut i hallen och ryckte ner sina galonisar, tittade på mig och sa frågande dagis? Så dagis blir de han har ju inte haft feber sen i måndags o han e pigg. Tror de mag-onda igår var att han inte ätit ordentligt och att han va trött han sov ju faktiskt inte mer än en halvtimme middag igår.

2011-09-21
07:27:46

osminkad mamma och pigg son

20110921595 (MMS)

.

2011-09-20
23:42:00

ännu en tävling!
tävlar om ett par vantar till jamie här!

2011-09-20
23:14:21

tävling!


Är med och tävlar om en egen kalender här! kolla du med, kanske blir det du som vinner?






2011-09-20
22:32:28

jamies nya kläder


tröjor från HM 99:-


Långkalsonger HM 129:-


byxor HM 99:- (rea)


Byxor Kappahl 199:-
fast det var 25% rea
och jag köpte två par.

2011-09-20
22:28:03

M kom hem tidigare...

Jamie somnade vid 8 och M kom hem tidigare än planerat, redan halv nio klev han genom dörren. Jag klagar verkligen inte de e alltid trevligt att få lite extra tid :) imorgon har vi praktiska övningar med blodtryck, blodprov m.m. i skolan och jag har tjuvstartat, M har en blodtrycksmanschett och vi båda har stetoskop så han har lärt mig hur man tar blodtryck. Känns skönt att ja vet hur de fungerar för då kan jag fokusera på blodproverna o allt annat vi ska lära oss imorgon :) längtar verkligen massor! Äntligen lite praktiska övningar på nått sätt känns de mer verkligt att de faktiskt handlar om sjukvård när man gör saker praktiskt istället för att bara ha teori fast de kanske inte e så konstigt med tanke på att det är ett praktiskt yrke det handlar om :) ska lägga upp bilder på jamie´s nya kläder som jag lovat och sen ska jag gå o lägga mig. Sov gott!

2011-09-20
18:01:33

ont i magen...

Jamie somnade 15:30 o vaknade redan 16:00 så det blev inte mycket sömn för den lille.... När han vaknade hade han tydligt ont i magen man fick inte röra den och han drog ihop sig så han fick alvedon och får stanna hemma i morgon med pappa M, har han fortfarande ont då ska dem till läkaren. Bara att vänta och se.....

2011-09-20
15:39:56

sitter på bussen...

Skoldagen e slut o nu sitter jag på bussen hem till min älskade lillplutt. Tänkte ta en kaffe med svärmor medans lillen förhoppningsvis sover, pratade med henne nyss o jamie hade inte sovit middag än så vi får väll se hur de blir. M är på jobbet och ska vidare till träning så han e inte hemma förens 23... Alla läxor för denna vecka e klara, kanske ska man börja med nästa veckas när lillen lagt sig?

2011-09-20
12:54:40

första lektionen över...

Så nu är första lektionen över och snart börjar andra. Smärtlindring, taktil massage och studiebesök till danderyds sjukhuskyrka står på schemat. Har tillslut fått tillåtelse efter massor av diskussioner fram och tillbaka att tacka ja om jag hittar en egen praktikplats. Så nu bara hoppas jag speciellt eftersom jag idag fick veta att skolan inte har fått en enda praktikplats på danderyd..... Men men som sagt de ju bara att hoppas...

2011-09-20
09:55:04

Jaha....jag hade helt fel!

Jaha....jag hade helt fel angående dagens lektioner....de e nästa vecka vi ska till afasi-mottagningen... Suck! Idag har vi lektion på Danderyd som vanligt....fan! bara att börja bege sig genom halva stan o halv vägs hem lagom se blir man ju också.... Jag var helt bombsäker på att de va idag. Förra veckan dubbelkollade vi med läraren och fick vägbeskrivning och allt för att hitta eftersom vi inte skulle hinna ses innan besöket, ringde en av dem i klassen som försovit sig idag som e sjuk o hon sa att hon inte kommer för hon hinner inte in till stan i alla fall....trots detta var de fel dag.... Vilket betyder att jag kunnat vara hemma med jamie idag eftersom ja kan plugga de vi gör i skolan själva.... Aja de löste sig i alla fall. M tar honom på förmiddagen innan jobbet och sen tar hans mamma honom till jag kommer hem från skolan....så nu slipper ja läsa ikapp.. Men ändå bara så irriterande men de e ju så ja e noll koll på datum o planering... Ska bli skönt att börja adhd utredningen på fredag så jag kan få hjälp att komma fram till bästa sätt att hjälpa mig för att ha bättre koll, planera mer och kunna slutföra saker istället för att bara kasta upp fler bollar i luften... Oj va långt de blev nu e ja framme vid danderyd...tar tid att skriva på mobilen när man ska byta bussar och tåg i rusning ;)

2011-09-20
09:50:38

danderyds sjukhus/skolan

20110920589 (MMS)

.

2011-09-20
08:16:22

Nu sitter jag på tåget

Nu sitter jag på tåget in mot stan för att gå på studiebesök. Men koppartjuvar har saboterat på roslagsbanan så den e sen idag igen...suck! Jamie vaknade inte förrens vid 7 så jag fick en kvart i lugn o ro framför nyheterna nu på morgonen sen hjälptes jamie och jag åt att göra frukost för att sen väcka pappa M. Nej nu ska ja läsa min metro men ja uppdaterar mer senare

2011-09-19
22:44:30

Lovade ju bild på skorna

Lovade ju bild på skorna vi köpt till jamie. Tunna ''converse'' för de få dagar som fortfarande e varma, fodrade gummistövlar, ordentliga vinterskor och ett par fodrade sneakers. Sen har han ett bar gröna vanliga gummistövlar för varm blöta dagar..... Hade ingen aning innan jag fick barn om hur många OLIKA skor barn behöver! Som tur e finns ju skopunkten. Alla dessa fyra fick vi för 349:90 :) känns faktiskt som ett helt klart överkomligt pris. Ska försöka komma ihåg att lägga upp bilder i morgon på nya kläderna vi köpte till jamie idag

2011-09-19
22:33:38

nya skorna

20110919585 (MMS)

.

2011-09-19
20:20:09

Nu har jamie somnat

Nu har jamie somnat efter att ha svept en flaska smootie och en flaska välling :) känns jätte bra att han får i sig en hel del, dessutom har inte febern gått upp trots att alvedonen slutat verka så de e jätte bra. Hoppas på att han får sova ordentlig och att han mår bättre/bra imorgon :) själv sitter jag och strö tittar på ensam mamma söker i väntan på M som skulle förbi sina föräldrar på vägen hem, hans far har varit i usa och har köpt med tv-spel o lite annat. Tror de kliar i fingrarna på M att få prova nya spelet :P tror de blir till att gå och lägga sig så fort sambon kommer hem, blir en tidig dag i morgon eftersom jag som jag tidigare skrev ska på studiebesök. Tåget går 8.... Sömntuta som ja e känns de tidigt. Jamie vaknar nog som vanligt vid 6 dessutom.... Aja nog för idag, godnatt!

2011-09-19
20:07:44

tv-tittande

20110919582 (MMS)

.

2011-09-19
18:31:40

Jamie är sjuk....

Har en sjukling här hemma, hämtade från dagis med 38,5... Så han fick alvedon men eftersom M hade tagit fel på sina jobb tider jobbar han kväll men han behöver nya byxor tills i morgon och jamie akut behöver nya byxor och långkalsonger + långarmade tröjor därför bar det av en snabbis till täby c för att införskaffa de och köpa hem grejer så jamie kan få smootie, yoghurt, juice och frysta bär de e ett måste när man e sjuk, o inte har aptit. ;) men nu är vi iaf hemma o myser i soffan. Jamie har fått på sig nya kläder och fått smootie och sprang runt i ett fnatt 5 minuter innan orken tog slut och han satte sig i soffan igen. Jag blev klar med uppsatsen och fick den inskickad så de känns skönt. Imorgon får jamie stanna hemma eftersom han är sjuk. Magnus tar honom på morgonen sen kommer gudfar stefan över tills jag kommer hem från skolan. Kan tyvärr inte stanna hemma med honom o missa skolan eftersom vi ska på viktigt studiebesök ja inte kan ta igen själv.... Aja nu ska ja fortsätta mysa med min son!

2011-09-19
18:16:00

en glad sjukling

20110919579 (MMS)

.

2011-09-19
13:51:27

Snart är äntligen uppsatsen klar

Snart är äntligen uppsatsen klar, Stefan är här och kommer med smarta råd och ja kommer med input på hans arbete. Känns bra att ha en plugg-dejt, snart ska vi äta o sen ska han med o hämta jamie på dagis o då bär det av till Täby C

2011-09-19
13:42:52

SMS-inlägg

20110919571 (MMS)

2011-09-19
09:58:52

Äntligen!

Helt lyrisk över att jag äntligen kan blogga! Lite strul e de jag lyckas inte få text tillsammans med bilder men de e skit samma ja kan skicka bilderna och text var för sig ;) huvudsaken e att jag faktiskt kan blogga utan att sitta vid datorn.... Som ja skrev tidigare ska ja plugga, har redan skrivit en del så de e inte allt för mycket kvar nu, Stefan kommer över snart också för att plugga med mig eftersom han också läser till undersköterska, dock en annan skola men skönt att ha nån som läser samma saker man kan diskutera med. Efter pluggandet ska jag o S hämta jamie på dagis sen åker han hem o jag o jamie åker och hämtar upp M på gymmet. Ska till täbyC för att köpa byxor till M och kanske lite kläder till jamie på HM inför hösten. Införskaffade ju alla skor till jamie förra veckan. Fodrade skor, fodrade stövlar och vinterskor, ska lägga upp bild sen. sen ska vi ju förbi willys och handla lite mat också sen e de hem äta middag och lägga jamie så han orkar upp till dagis i morgon. Blir en tidig dag då jag ska lämna jamie på dagis vid 07:45 för jag ska på studiebesök inne i stan på afasi kliniken, spännande! Nej nu ska ja återgå till pluggandet

2011-09-19
09:39:34

nu så....

Så nu ska jag sätta mig och plugga. Det blir en uppsats i rehab-hab. Ska skriva om ''eva'' som har gått in i väggen och hur hennes rehab ska se ut.... Har som tur e redan tagit reda på all info så nu ska jag bara sammanställa de sen hoppas jag på att hinna med lite andra läxor så jag slipper plugga till helgen.

2011-09-19
09:31:44

plugg

20110919570 (MMS)

rehab-hab

2011-09-19
09:09:53

nudå?
så nu får vi se om detta blir bättre. verkar inte som att blogg.se kan hålla isär min "gravid"blogg och nuvarande blogg så det går inte att mmsa eller smsa till den "vanliga" bloggen därför får jag skaffa en helt ny som inte e kopplad till nån annan. vill ju inte radera "gravid"bloggen då det står så mycket om graviditeten där som jag inte skrivit upp nån annan stans än...
mycket fram o tillbaka det vet jag men om jag ska kunna hålla igång bloggandet måste jag kunna sms/mms blogga.